Αναστέλλονται οι άδειες των υγειονομικών από 1η Σεπτεμβρίου – Η αντίδραση της ΠΟΕΔΗΝ

0

Αναστέλλονται όλες οι κανονικές άδειες στο χώρο της δημόσιας υγείας από την Σεπτεμβρίου μέχρι νεωτέρας, όπως ανακοίνωσε η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.
Με κατεπείγουσα απόφαση του προς όλες τις δομές Υγείας, το Υπουργείο Υγείας διακόπτει τις κανονικές άδειες όλων των εργαζομένων από την Σεπτεμβρίου, οι οποίοι θα πρέπει και να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους.
Όπως αναφέρεται σε σχετικό έγγραφο, η απόφαση αφορά EKAB, ΕΣΥ, ΕΟΔΥ, τους γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό σε νοσηλευτικές δομές αλλά και δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, όπως είναι σε Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, Τοπικά Ιατρεία και Ομάδες Υγείας.

Η αντίδραση της ΠΟΕΔΗΝ
Την ίδια ώρα η παραπάνω απόφαση προκάλεσε την αντίδραση της ΠΟΕΔΗΝ, με τον πρόεδρο της, Μιχάλη Γιαννάκο σε μήνυμά του να αναφέρει ότι: «Είναι το πρώτο μέτρο της κυβέρνησης κάλυψης των κενών των ανεμβολίαστων που θα τεθούν σε αναστολή καθηκόντων. Τελικά το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να πληρώσουν οι εμβολιασμένοι υγειονομικοί και οι ασθενείς με καταργήσεις, συγχωνεύσεις κλινικών και αναστολή χειρουργείων το ατελέσφορο μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού».

Προσέφυγε στο ΣτΕ η ΠΟΕΔΗΝ για ακύρωση του υποχρεωτικού εμβολιασμού
Σήμερα κατατέθηκε από την ΠΟΕΔΗΝ ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης και αίτηση αναστολής κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και του μέτρου της υποχρεωτικής άδειας άνευ αποδοχών για όσους εργαζόμενους στην Υγεία και στις Δομές Κοινωνικής Πρόνοιας δεν θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2021.
Στο δικόγραφο εκτίθεται, ότι «η θέσπιση της υποχρέωσης εμβολιασμού και μάλιστα με την απειλή κυρώσεων εις βάρος των εργαζομένων, έρχεται σε ευθεία αντίθεση προς τις συνταγματικές διατάξεις, που προστατεύουν το θεμελιώδες δικαίωμα της αξιοπρέπειας του ανθρώπου, της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας του ατόμου και το δικαίωμα στην εργασία». Επιπροσθέτως, η ΠΟΕΔΗΝ θεωρεί, ότι «παραβιάζονται διεθνείς συμβάσεις που αναγνωρίζουν και προστατεύουν το δικαίωμα του ατόμου να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να αποφασίζει χωρίς άμεσες ή έμμεσες πιέσεις για κάθε θέμα που άπτεται της υγείας του».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ εδώ

Share.

Comments are closed.