Κορονοϊός: Δεκατρία παιδιά νοσηλεύονται στα νοσοκομεία Παίδων – Διασωληνώθηκε 12χρονος

0

Δεκατρία είναι τα παιδιά και τα βρέφη που νοσηλεύονται με κορονοϊό στα νοσοκομεία Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και «Αγία Σοφία»
Τις τελευταίες ημέρες αυξήθηκαν οι εισαγωγές νεογνών στις Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών των δύο νοσοκομείων, με έξι παιδιά να νοσηλεύονται στο «Αγλαΐα Κυριακού» και στο «Αγία Σοφία» τρία παιδιά και τέσσερα νεογνά.
Ιδιαίτερη ανησυχία έχει προκαλέσει η διασωλήνωση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» ενός 12χρονου παιδιού.
Το αγόρι είχε εισαχθεί αρχικά στο νοσοκομείο για την αντιμετώπιση εγκεφαλικού εμπυήματος και όταν κρίθηκε αναγκαίο από τους θεράποντες ιατρούς, ότι υπάρχει ανάγκη να διασωληνωθεί για να αντιμετωπιστεί καλύτερα η κατάστασή του, έγινε διαγνωστικό τεστ κορονοϊού, στο πλαίσιο της τυπικής διαδικασίας που ακολουθείται, το οποίο και βγήκε θετικό.
Σημειώνεται ότι το εγκεφαλικό εμπύημα είναι θύλακας πύου που αναπτύσσεται μεταξύ της σκληρής μήτρας και του μεσαίου στρώματος των ιστών (αραχνοειδής ύλη) που καλύπτει τον εγκέφαλο.

Share.

Comments are closed.