Επιμέλεια: Τάσος Αποστολόπουλος
Σαν σήμερα, στις 23 Αυγούστου1988, αποστέλλεται έγγραφο από τον Έλληνα Γενικό Πρόξενο Αδαμάντιο Βασιλάκη προς το Υπουργείο Οικονομικών για την κληρονομία που άφησε ο Γ. Κάππας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας με την επισήμανση πως ο δικηγόρος της κ. HELEN GALATOLO (LEONARD BJORKLUND) δεν έχει γνωστοποιήσει τα στοιχεία στο Ελληνικό Προξενείο στο Σαν Φραντζίσκο και με αίτημα να σταλεί ειδικό πληρεξούσιο από το Νοσοκομείο Καλαμάτας στον Γενικό Πρόξενο για να διαχειριστεί το θέμα. Στο ίδιο έγγραφο επισυνάπτεται φωτοτυπία επιταγής 25.000 δολλαρίων ΗΠΑ προς το Νοσοκομείο Καλαμάτας από την Νίκη χα Τομ Κάππας (νύφη του Γ. Κάππα). Ήταν η δεύτερη επιστολή του Γενικού Πρόξενου. Η πρώτη έφερε ημερομηνία 12 Φεβρουαρίου 1988.
Ποιος ήταν ο Ευεργέτης Γεώργιος Καπόπουλος που σύμφωνα με τη διαθήκη του το Νοσοκομείο Καλαμάτας θα εισέπραττε από ένα σημείο και πέρα 500.000 δολάρια το μήνα;
Ο Γεώργιος Καπόπουλος ήταν ένας εκ των πολλών πρωτοπόρων Ελλήνων που πρόκοψαν και μεγαλούργησαν στην Αμερική. Πρώτα ξενιτεύτηκε ο πατέρας του Κώστας Καπόπουλος που είχε γεννηθεί το έτος 1870, ο οποίος πριν ξενιτευθεί διατηρούσε ένα μικρό μπακαλικάκι – καφενέ στους Κωνσταντίνους Πυλίας. Τα πολλά χρέη από τα βερεσέδια τον ανάγκασαν να ξενιτευθεί τη δεκαετία του 1910 στο Σικάγο των ΗΠΑ και με τα πρώτα χρήματα που συγκέντρωσε από τη δουλειά του επέστρεψε στην Ελλάδα αποφασισμένος να ξενιτευθεί και πάλι μαζί με τη γυναίκα του Ελένη και τα δύο μικρά παιδιά του τον Γεώργιο γεννημένο το 1899 και το Θεμιστοκλή γεννημένο το 1902.
Αρχικά εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του στο Σικάγο, αλλά το βαρύ κλίμα έκανε τη γυναίκα του να υποφέρει και γι αυτό αναζήτησε την τύχη του στο Σαν Φρατζίσκο που οι κλιματολογικές συνθήκες μοιάζουν με αυτές της Ελλάδας. Δούλευαν όλοι τους σε διάφορα ζαχαροπλαστεία και αποταμίευαν τα λεφτά που έβγαζαν προκειμένου να τα επενδύσουν όπως και έκαναν με πρώτη αγορά μια πολυκατοικία στην οδό «Μάρκετ 65» την οποία ο Γεώργιος Καπόπουλος απέκτησε σε πλειστηριασμό ανταγωνιζόμενος με άλλους υποψηφίους αγοραστές.
Αργότερα αγόρασε μία παραθαλάσσια έκταση που βάλθηκε με πολύ κόπο να μεταμορφώσει σε μαρίνα αρχικά για τον ελιμενισμό ατμάκατων και στη συνέχεια σε ασφαλή πολυτελή μαρίνα, πράγμα που τελικώς πέτυχε με σκληρή προσπάθεια αφού η θάλασσα με τα τεράστια κύματα από την πλευρά του Ειρηνικού Ωκεανού του χαλούσε τα σχέδια και γκρέμιζε τις κατασκευές του.
Τελικά όμως τα κατάφερε και δημιούργησε μία όμορφη πολυτελή κοσμοπολίτικη μαρίνα με πλωτά σπίτια την «ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΠΠΑΣ». Εκτός αυτών είχε και κάποιο εστιατόριο στην περιοχή «Σοσελίτο» και ένα ξενοδοχείο με την επωνυμία «Φραντζίσκιαν Οτέλ». Ένα από τα τελευταία ταξίδια του στην Ελλάδα έγινε το 1977, όταν επισκεπτόμενος το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας παρέδωσε μία επιταγή με πολλά χρήματα επειδή είχε «τύψεις» γιατί δεν είχε υπηρετήσει στον Ελληνικό στρατό.
Ο Γ. Κάππας ήταν παντρεμένος με την DORLI KAPPAS από το έτος 1939 (2.8.1939) και εκ του γάμου του είχε αποκτήσει δύο θυγατέρες την HELEN GALATOLO (πρώην συζ.WOLF) που γεννήθηκε στις 15.3.1940 και την DOROTHY STECKLER.
Το ιστορικό της πορείας διεκδίκησης της κληρονομιάς έχει ως εξής:
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Καλαμάτας μετά από το έγγραφο της 23ης Αυγούστου 1988, με την αριθμ. 25/6.10.1988 απόφασή του “ορίζει το μέλος του Δ.Σ. κ. Χρ. Χριστόπουλο (τ. δήμαρχο Μεσσήνης και δικηγόρο κατ επάγγελμα) να συντάξει και αποστείλει ειδικό πληρεξούσιο στον Γεν. Πρόξενο της Ελλάδος στο Σ. Φραντζίσκο όπως αυτός ή ο αναπληρωτής του με εντολή του Νοσοκομείου κινήσει όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται για την εκκαθάριση της κληρονομιάς του Γ. Κάππα επί της οποίας το Νοσοκομείο έχει ονομασθεί κληρονόμος, υπογράφοντας προς τούτο παν σχετικό έγγραφο επ ονόματι και για λογαριασμό της κληρονομιάς, με δικαίωμα προσλήψεως ακόμα και δικηγόρου αν τούτο κρίνεται αναγκαίο για την καλύτερη διασφάλιση των συμφερόντων του Νοσοκομείου”.
Στις 9.9.1988 ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος του Σαν Φραντζίσκο με το αριθμ. πρωτ. Φ.671/43/ΑΣ.1006 έγγραφό του στέλνει στις ίδιες παραπάνω υπηρεσίες (Υπ. Οικον/κών και Υπ. Εσωτ/κών) αντίγραφο της διαθήκης του Κάππα που φαίνεται πως παρέλαβε από την ίδια την θυγατέρα του Γ. Κάππα με την επισήμανση να κοινοποιηθεί η διαθήκη στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για να λάβει γνώση.
Το Νοσοκομείο Καλαμάτας ενημερώνεται μετά από 12 χρόνια αρχικά προφορικά στις 11.8.2000 από τον Ελληνικής καταγωγής δικηγόρο Γεώργιο Μπενετάτο όταν επισκέφθηκε την Ελλάδα για κοινωνική του υποχρέωση, όπως ο ίδιος ανέφερε, και στη συνέχεια όταν επισκέφτηκε την Καλαμάτα μετά από δική του επιθυμία και συναίνεση του τότε Προέδρου του ΔΣ του Νοσοκομείου Καλαμάτας κ. Παν. Παπαδόπουλου για να ενημερώσει το Νοσοκομείο για το θέμα. Στην συνάντηση αυτή επί παρουσία του συμβούλου του Νοσοκομείου κ. Θεοδ. Μπρεδήμα και του νομικού συμβούλου του Νοσοκομείου Χρήστου Αρχοντή, εγένετο για πρώτη φορά, λεπτομερής αναφορά στο ιστορικό της υπόθεσης (περιγραφή της κληρονομιάς, πιθανή αξία, διεκδίκηση της κ. Ελ. Γαλατόλο κ.λ.π.).
Ο τότε Πρόεδρος του Νοσοκομείου Τάκης Παπαδόπουλος λόγω της σοβαρότητας του θέματος και του ανεπισήμου της συναντήσεως, ζήτησε αμέσως αντίγραφα εκ του συνόλου του φακέλου της υπόθεσης και να υποβληθεί εγγράφως από τον δικηγόρο κ. Μπενετάτο προς το Δ.Σ. του Νοσοκομείου Καλαμάτας λεπτομερές σημείωμα για την πορεία της υπόθεσης. Από τότε με πρωτοβουλία του κ. Παπαδόπουλου παρατηρείται μία έντονη κινητικότητα γύρω από το θέμα, το οποίο δημοσιοποιείται και καταβάλλεται προσπάθεια για την κατοχύρωση της κληρονομιάς και την διασφάλιση των συμφερόντων του Νοσοκομείου Καλαμάτας.
Στις 11.10.2000 εστάλη μέσω FAX από τον δικηγόρο Γ. Μπενετάτο υπόμνημα με το ιστορικό της υπόθεσης της κληρονομιάς, ενημερώνονται οι Προϊστάμενες Αρχές του Νοσοκομείου και το Συμβούλιο Εθνικών Κληροδοτημάτων και συναποφασίζεται ο τρόπος περιέλευσης της κληρονομιάς στον νόμιμο αποδέκτη της το Νοσοκομείο, αφού το τότε Δ.Σ. είχε ενημερωθεί για την αντιδικία που είχε ξεκινήσει η θυγατέρα του Γ. Κάππα με σκοπό να αμφισβητήσει τα δικαιώματα του Νοσοκομείου και να διεκδικήσει κάποια χρήματα που, η ίδια, όπως έλεγε είχε καταβάλλει για φόρους και δαπάνες συντήρησης των ακινήτων.
Στις 12.3.2001 το Δ.Σ. του Νοσοκομείου με την αριθμ. 4/12.3.2001 απόφασή του αποφασίζει την πραγματοποίηση ταξιδίου στο Σαν Φραντζίσκο αντιπροσώπων του για ενημέρωση εκ του σύνεγγυς από τις προξενικές αρχές και τα δικηγορικά γραφεία των ΗΠΑ. Παράλληλα το θέμα παρακολουθείτο τηλεφωνικά και με αλληλογραφία με κρίκο ενημέρωσης τον τότε Γενικό πρόξενο Δημ. Τουλούπα. Ενδιαμέσως (το έτος 2000) υπήρξε πληροφόρηση για την ύπαρξη της κληρονομιάς από ομογενείς που επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο Καλαμάτας για εθιμοτυπικούς λόγους (σύλλογοι ομογενών των ΗΠΑ) οι οποίοι είχαν γνώση του θέματος από τα εκεί μέσα μαζικής ενημέρωσης και από προσωπικό πατριωτικό ενδιαφέρον.
Στις 7.6.2001 αποστέλλεται επιστολή από τον δικηγόρο Μπενετάτο προς το Νοσοκομείο Καλαμάτας και γνωστοποιείται αγωγή που έχει ασκήσει εναντίον μας η θυγατέρα του Γ. Κάππα Ελένη Γαλατόλο ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ με θέμα την διανομή της κληρονομιάς και την καταβολή φόρων και εξόδων της κληρονομιάς ύψους 1.000.000 δολλαρίων ΗΠΑ της οποίας η συζήτηση είχε προσδιορισθεί αρχικά για τις 20.6.2001 και μετά από δεκάδες αναβολές (!) που πέτυχε το Νοσοκομείο αρχικά για ενημέρωση και οργάνωση της αντίκρουσης της αγωγής και ακολούθως εξ αιτίας της κυβερνητικής αλλαγής του Μαρτίου 2004, η Ελ. Γαλατόλο αναγκάσθηκε να παραιτηθεί από το δικόγραφο της αγωγής της και να συμβιβασθεί όπως αναλυτικά εκτίθεται παρακάτω.
Στην αγωγή αυτή για την ιστορία αξίζει να αναφερθεί ότι η θυγατέρα του Κάππα επικαλούμενη κάποιο νόμο περί διαθηκών των ΗΠΑ και αφού προσδιορίζει στην αγωγή τα έξοδα της διαχείρισης των ακινήτων και των φόρων στο παραπάνω ποσό του 1.000.000 δολαρίων ΗΠΑ, ζητά να υποχρεωθεί ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος του Σαν Φραντζίσκο ως επίτροπος του Νοσοκομείου Καλαμάτας να καταβάλλει άμεσα σε αυτήν το ποσό αυτό που ισχυρίζεται πως κατέβαλε η ίδια με σκοπό της κάλυψης των υποχρεώσεων του «άλλου κληρονόμου» όπως αναφέρει ήτοι του Νοσοκομείου Καλαμάτας.
Όλη αυτή η αλληλογραφία κοινοποιούνταν από το Νοσοκομείο στο Υπουργείο Υγείας, στο Υπουργείο Οικονομικών και τα Εθνικά Κληροδοτήματα που υπάγονται στο Υπ. Οικονομίας και Οικονομικών και είναι η εποπτεύουσα αρχή των κληροδοτημάτων που περιέρχονται στο δημόσιο και τα ΝΠΔΔ.
Τον Δεκέμβριο του 2001 μετά από απόφαση του τότε ΠεΣΥΠ Πελοποννήσου επί Προεδρίας Οδ. Βουδούρη αποφασίζεται η μετάβαση του αναπληρωτή Δ/ντή Θεοδώρου Πισιμίση στο Σαν Φραντζίσκο για ενημέρωση επί των θεμάτων της κληρονομιάς. Με την επιστροφή του από το Σαν Φραντζίσκο ο αναπληρωτής Δ/ντής ΠεΣΥΠ ενημερώνει εγγράφως και προφορικώς τα ΔΣ του ΠεΣΥΠ και Νοσοκομείου Καλαμάτας και οργανώνεται υπό την εποπτεία και καθοδήγηση του Συμβουλίου Εθνικών Κληροδοτημάτων η αντίκρουση της αγωγής.
Το Δ.Σ. και η νομική υπηρεσία του Νοσοκομείου Καλαμάτας με Διοικητή τον Π. Τομάρα ενημερώνουν τον Νομάρχη Δ. Δράκο και το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ν. Μεσσηνίας σε ανοιχτή δημόσια συνεδρίαση και αποφασίζεται η σύσταση επιτροπής παρακολούθησης της εξέλιξης της υπόθεσης με την αριθμ. 81/9.6.2003 απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία ορίζονται για πρώτη φορά δύο μέλη του (οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι κ.κ. Δημ. Παπατσώρης και Θεοδ. Μπρεδήμας) ως εκπρόσωποι της ΝΑΜ και παρατηρητές στην υπόθεση της κληρονομιάς, ενημερώνεται παράλληλα και ο μακαριστός Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος Θέμελης και συστήνεται μία διευρυμένη επιτροπή αποτελούμενη από τους δύο παραπάνω Νομαρχιακούς Συμβούλους, τον νομικό Σύμβουλο του Νοσοκομείου Καλαμάτας Χρ. Αρχοντή και τον εκάστοτε Διοικητή του Νοσοκομείου για την παρακολούθηση του θέματος και την υποβολή υπομνημάτων – γνωμοδοτήσεων για τον τρόπο αντίκρουσης της αγωγής της θυγατέρας του Γ. Κάππα και την άσκηση πίεσης προς αυτήν να παραιτηθεί από τις αξιώσεις της και να αναγνωρίσει τα δικαιώματα του Νοσοκομείου στην κληρονομιά και γενικότερα για την διασφάλιση των συμφερόντων του Νοσοκομείου. Υπήρξαν συνεχείς – τουλάχιστον ανά τετράμηνο – συνεδριάσεις της επιτροπής με πρακτικά που τηρούνταν λεπτομερώς. Παραλλήλως ζητήθηκε η συμβολή τοπικών βουλευτών και των δύο κομμάτων καθώς και του τότε βουλευτή Μεσσηνίας και μετέπειτα Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ο οποίος διατηρούσε υψηλές γνωριμίες στην Ομογένεια, του τότε Υπουργού Εξωτερικών και μετέπειτα Πρωθυπουργού Γεωργίου Α. Παπανδρέου και του τότε Υφυπουργού κ. Μαγκριώτη για να επιτευχθεί η συνεργασία με επιφανείς ομογενείς και εξειδικευμένα δικηγορικά γραφεία στην Αμερική.
Μέχρι τον Μάρτιο του 2004 το ΠεΣΥΠ Πελοποννήσου και το Σ.Ε.Κλ (Συμβούλιο Εθνικών Κληροδοτημάτων) εκτιμούσαν ότι πιθανόν να συνέφερε ένας συμβιβασμός με την θυγατέρα του Γ.ΚΑΠΠΑ και ενάγουσα σε ποσό μικρότερο από 100.000 δολάρια ΗΠΑ με εξαναγκασμό σε παραίτηση της θυγατέρας του Γ. ΚΑΠΠΑ από κάθε μελλοντική αξίωση και αναγνώριση των δικαιωμάτων του Νοσοκομείου Καλαμάτας.
Το νέο Συμβούλιο Εθνικών Κληροδοτημάτων που ανέλαβε τον Μάρτιο του 2004 απέρριψε την πρόταση συμβιβασμού και υπέδειξε την αντίκρουση της αγωγής στο Δικαστήριο με σύμφωνες γνωμοδοτήσεις των δύο δικηγόρων της διευρυμένης ως άνω επιτροπής (Χρ. Αρχοντή και Δημ. Παπατσώρη). Έτσι η θυγατέρα του Γ. Κάππα λόγω της αποτελεσματικής πίεσης που ένοιωθε από όλους τους προαναφερόμενους θεσμικούς και μη φορείς άρχισε να υποχωρεί μέχρι που υπέκυψε στο τελικό κλείσιμο του θέματος και την παραίτηση από την αγωγική της αξίωση.
Η τελική ευνοϊκή έκβαση της υπόθεσης οφείλεται κατά μεγάλο μέρος στην τότε Γενική Πρόξενο του Σ. Φραντζίσκο κ. Πολυξένη Στεφανίδου η οποία από αναλήψεως των καθηκόντων της το 2004, όταν αντικατέστησε τον κ. Τουλούπα, επέδειξε ιδιαίτερη επιμέλεια για το θέμα και αφού συνεργάσθηκε με εξειδικευμένο δικηγορικό γραφείο για υποθέσεις κληρονομιάς στο Σαν Φραντζίσκο (δικηγορικό γραφείο Goldstein, Gellman, Μelbostad, Gibson & Harriς, LLP του San Francisco), με συνεχείς διαπραγματεύσεις και πιέσεις προς την αντίδικο πλευρά (θυγατέρα του διαθέτη Γ. ΚΑΠΠΑ) που διήρκεσαν αρκετούς μήνες, η Ελ. Γαλατόλο παραιτήθηκε από το δικόγραφο της αγωγής της και τις αναφερόμενες σε αυτό αξιώσεις της, επιτεύχθηκε η σύναψη συμφωνίας που εμπεριέχεται περιληπτικά στο αριθμ. ΑΠ 671/9/ΑΣ 974 της 6.11.2007 έγγραφο του Προξενείου Αγ. Φραγκίσκου.
Σύμφωνα με το κείμενο της συμφωνίας η Ελ. Γαλατόλο:
α) υποχρεούται να συντηρεί τα ακίνητα, να πληρώνει τους ετήσιους φόρους, και να τα ασφαλίζει από κινδύνους σεισμών, πυρκαιών κ.λ.π.
β) να επενδύει το προϊόν τυχόν αναγκαστικής πώλησης ή εισπράξεως ασφαλίστρων σε ομόλογα Α΄κατηγορίας και υπό προϋποθέσεις που θα είναι επωφελείς για το Νοσοκομείο Καλαμάτας και θα υπάρχει κάποιο λογικό εισόδημα για την ίδια.
γ) να ενημερώνει ανά τρίμηνο τον Γεν. Πρόξενο για την εν γένει διαχείριση της περιουσίας.
δ) να προβεί στην διανομή της περιουσίας όταν τούτο συμφωνηθεί,
ε) να προβεί στην έκδοση τίτλων ιδιοκτησίας υπέρ εαυτής ως επικαρπώτριας και του Γενικού προξενείου της Ελλάδας στον Α. Φραγκίσκο ως καταπιστευματοδόχου για την ψιλή κυριότητα του Νοσοκομείου και
στ) να προβεί σε δήλωση οριστικής παραιτήσεως από κάθε απαίτησή της.
Η συμφωνία υπεγράφη στις 28 Νοεμβρίου 2007.
Οι δικηγόροι Γ. Μπενετάτος και Γ. Χούλος μετά την ανάκληση της εντολής υπό της Γεν. προξένου και την ανάθεση στο παραπάνω δικηγορικό γραφείο, αξίωσαν δικαστικά αμοιβές ύψους 100.000 δολαρίων ΗΠΑ έκαστος. Οι απαιτήσεις όμως του πρώτου δικηγόρου Γ. Μπενετάτου απερρίφθησαν υπό του δικαστηρίου με το αιτιολογικό ότι είχε παραλείψει στο πλαίσιο της διαδικασίας κηρύξεως πτώχευσης που είχε ζητήσει να εγκριθεί από το αρμόδιο δικαστήριο το 2003 – να δηλώσει στο ενεργητικό των υπαρχόντων και μελλοντικών οικονομικών του στοιχείων τις αναμενόμενες από το Νοσοκομείο αμοιβές για την υπόθεση ΚΑΠΠΑ ενώ με τον δεύτερο Γ. Χούλο επιτεύχθηκε συμβιβασμός με διαμεσολάβηση Ειρηνοδίκη δικαστή οι απαιτήσεις που θα ικανοποιηθούν να περιορισθούν στα 10.000 δολλάρια ΗΠΑ ( ΑΠ 671.Α/14/ΑΣ 829/26.9.2008 έγγραφο Γενικού προξενείου του Αγ. Φραγκίσκου των ΗΠΑ).
Έτσι έκλεισε ένα χρονίζον ζήτημα αναφορικά με την κληρονομιά η οποία θα περιέλθει οριστικά στο Νοσοκομείο Καλαμάτας μετά τον θάνατο της 70 χρονης σήμερα θυγατέρας του Γ. ΚΑΠΠΑ και την 10.12.2008 εστάλησαν υπό της ως άνω Γενικής Προξένου αντίγραφα των τίτλων που εκδόθηκαν για την πολυκατοικία της οδού Μάρκετ στο Άγιο Φραγκίσκο και τη μαρίνα στο Σοσσαλίτο σύμφωνα με το κληροδότημα «ΚΑΠΠΑ» με το Νοσοκομείο Καλαμάτας ψιλό κύριο – σε ποσοστό 37,5% και 50% αντίστοιχα και με τον εκάστοτε Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στον Αγ. Φραγκίσκο ως καταπιστευματοδόχο με ημερομηνία έγκρισης των τίτλων την 17.3.2008 μετά από δικαστική εντολή για κατανομή της περιουσίας. Ουσιαστικά καθήκοντα στη διαχείριση της περιουσίας εξ ονόματος του Νοσοκομείου Καλαμάτας ο Γενικός Πρόξενος θα αναλάβει μόνον όταν η ψιλή κυριότητα ενωθεί με την επικαρπία.
Έκτοτε το Νοσοκομείο Καλαμάτας και το Συμβούλιο Εθνικών Κληροδοτημάτων, ενημερώνονται ανά τακτά διαστήματα για τη διαχείριση της περιουσίας από την θυγατέρα του αείμνηστου Γ. ΚΑΠΠΑ.
Ο Νομικός Σύμβουλος δικηγόρος Χρήστος Αρχοντής σε συνεργασία με πέντε (5) Διοικήσεις του Νοσοκομείου, με το υπουργείο Υγείας, με τις προξενικές αρχές στο San Francisco διαχειρίσθηκε με δικηγορικό γραφείο στην ΑΜΕΡΙΚΗ όλη την υπόθεση και η οποία κατέληξε επί ωφελεία του Νοσοκομείου Καλαμάτας όπως φαίνεται και στην απόφαση του δικαστηρίου των ΗΠΑ.
Καλημέρα με πρόσωπα και γεγονότα της Μεσσηνίας – Σαν σήμερα… 23 Αυγούστου 1988. Η διαθήκη του Γ. Κάππα για το Νοσοκομείο της Καλαμάτας στην επικαιρότητα
0
Share.