Η φωτιά στα Βίλια έχει κάψει σπίτια στον οικισμό Προφήτης Ηλίας και συνεχίζει να καίει ανεξέλεκτη

0

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 11:30 στα Βίλια, σε περιοχή που είχε γλιτώσει από τη μεγάλη φωτιά της προηγούμενης εβδομάδας.
Στις αυλές των σπιτιών στον Προφήτη Ηλεία και στα πρώτα σπίτια του οικισμού, έχει φθάσει η νέα φωτιά στα Βίλια.
Σύμφωνα με πληροφορίες σπίτια έχουν καεί στον Προφήτη Ηλία αλλά και στις παρυφές του οικισμού των Βιλίων.
Ο δήμαρχος και πηγές της πυροσβεστικής κάνουν λόγο για νέα φωτιά στα Βίλια, που δεν έχει σχέση με αυτή που κατέκαψε την περιοχή τις προηγούμενες ημέρες και αφήνουν υπόνοια για εμπρησμό. Στην ίδια κατεύθυνση και ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.
Η νέα αυτή φωτιά στα Βίλια ξεκίνησε σε σημείο 8 χλμ. ανατολικά των Βιλίων, στη θέση Κάζα στην ευρύτερη περιοχή του οικισμού Προφήτης Ηλίας.
Με εντολή του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων εκκενώθηκαν τα Βίλια καθώς επίσης και ο οικισμός του Προφήτη Ηλία, ενώ νωρίτερα είχε δοθεί εντολή εκκένωσης και για τον οικισμό της Κάζας, όπου αρχικά εκδηλώθηκε η φωτιά. Σημειώνεται ότι έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην παλιά Εθνική Οδό Ελευσίνας – Θηβών από το 30ο ως το 33ο χλμ.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ η φωτιά στα Βίλια οριοθετήθηκε στο νότιο κομμάτι, και στο δυτικό κομμάτι δίνεται μάχη να μην επεκταθεί σε Κιθαιρώνα και Βίλια.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική για την αντιμετώπισή της επιχειρούν, 167 πυροσβέστες με 60 οχήματα συμπεριλαμβανομένων: δύο (2) ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, της δύναμης που έχει διαθέσει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας με 61 πυροσβέστες και 18 οχήματα από τη Ρουμανία, το Μ.Ε.Τ.Π.Ε. και ομάδα Σ.μη.Ε.Α. της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Αττικής.
Στην αεροπυρόσβεση επιχειρούν περιοδικά 13 Ε/Π συμπεριλαμβανομένων δύο (2) Ε/Π της Αεροπορίας Στρατού και ενός (1) Ε/Π ως συντονιστικό καθώς και οκτώ (8) Α/Φ συμπεριλαμβανομένου του Beriev-200. Συνδρομή παρέχουν η ΕΛ.ΑΣ., ο Ε.Σ., εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Share.

Comments are closed.