Καίει ανεξέλεγκτη για 4η ημέρα η φωτιά στα Βίλια – Συνεχείς αναζωπυρώσεις – Εκκενώθηκαν πέντε οικισμοί [Βίντεο]

0

Για τέταρτη ημέρα συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτη η φωτιά στην ευρύτερη περιοχή των Βιλίων, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη με τις φλόγες.
Στο σημείο επιχειρούν 427 πυροσβέστες με 149 οχήματα, εννέα ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 149 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα.
Για τη συνδρομή στον συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Για την αεροπυρόσβεση έχουν κινητοποιηθεί 5 Ε/Π και 5 Α/Φ (συμπεριλαμβανομένου του Beriev-200). Συνδρομή παρέχουν, ο Ελληνικός Στρατός με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και μηχανήματα έργου, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.
Στις 4 τα ξημερώματα οι επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων εισηγήθηκαν την προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων πέντε οικισμών, στους οποίους δεν έγινε επίσημη εκκένωση με μήνυμα από το 112, αλλά απομακρύνθηκαν από την αστυνομία που πήγαινε από πόρτα σε πόρτα, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν, δεδομένου ότι τα σπίτια είναι διάσπαρτα και πολλά απομακρυσμένα.
Πρόκειται για τους οικισμούς Αγία Παρασκευή, Καραούλι, Θέα, Πανόραμα και Τιτάν.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι συνεχείς αλλαγές της διεύθυνσης των ανέμων δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στις πυροσβεστικές δυνάμεις, αν και δεν έχουν μεγάλη ένταση, αλλά αναμένεται να ενταθούν μετά τις 10:00.

Δείτε βίντεο του CNN με τα εναέρια μέσα που επιχειρούν στην πυρκαγιά στα Βίλια

 

Δείτε βίντεο του OPEN TV με το ασταμάτητο το πύρινο μέτωπο και την απόγνωση των κατοίκων


Δείτε βίντεο του OPEN TV που αναφέρει γιατί δεν εστάλη μήνυμα του 112 για εκκένωση στα Βίλια

Share.

Comments are closed.