Γκάγκα σε Τσιτσιπά για τις νέες “ψεκασμένες” θεωρίες για τα εμβόλια: Συνέχισε να παίζεις τένις…

0

Αποστομωτική απάντηση στο Στέφανο Τσιτσιπά έδωσε η διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής κλινικής του Νοσοκομείου “Σωτηρία”, Μίνα Γκάγκα, σχετικά με τις νέες αντιεμβολιαστικές θεωρίες κατά του εμβολίου για τον κορονοϊό που επικαλέστηκε, για να στηρίξει την απόφασή του να μην εμβολιαστεί.
Η κ. Γκάγκα με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, ενημερώνει τον τενίστα και όλους τους υπολοίπους ότι ο κίνδυνος να νοσήσουν σοβαρά οι νέοι σε ηλικία είναι υπαρκτός και μεγάλος, παραθέτοντας το παράδειγμα του “Σωτηρία“, όπου μόνο το τελευταίο 3μηνο έχουν νοσηλευτεί 229 άτομα κάτω των 29 ετών και τον παροτρύνει να συνεχίσει να ασχολείται με το τένις, όπου «εκεί μας κάνεις περήφανους».

Αναλυτικά η ανάρτηση της κ Γκάγκα
«Απάντηση στο Στέφανο Τσιτσιπά: Μόνο στο “Σωτηρία”, τους τελευταίους τρεις μήνες χρειάστηκε να νοσηλεύσουμε 229 νεαρά άτομα έως 29 χρονών. Είχαν βαρειά πνευμονία, χρειάστηκαν υποστήριξη με οξυγόνο, high flow και μη-επεμβατικό αερισμό και παρόλα αυτά, 9 χρειάστηκαν ΜΕΘ. Μόνο σε ένα νοσοκομείο και σε ένα τρίμηνο!
Οι ΗΠΑ μετρούν πάνω από 2500 θανάτους στην ηλικία αυτή. Είναι λίγοι; Δεν κινδυνεύουν οι νέοι;
Στέφανε, να είσαι γερός και να συνεχίσεις να παίζεις τέννις, εκεί μας κάνεις περήφανους».

Υπενθυμίζουμε πως ο Έλληνας τενίστας δήλωσε το πρωί της Πέμπτης μετά τον αγώνα με τον Σεμπάστιαν Κόρντα, πως θεωρεί ότι το εμβόλιο… δεν έχει δοκιμαστεί αρκετά, ενώ δήλωσε πως θεωρεί ότι η δική του ηλικιακή ομάδα δε χρειάζεται να κάνει το εμβόλιο.
Όπως αναφέρει το Novasports.gr, ο Τσιτσιπάς δήλωσε:
«Είμαι νεαρός, είμαι στην κατηγορία κάτω των 25 ετών. Για μένα το εμβόλιο δεν έχει δοκιμαστεί αρκετά, είναι καινούργιο. Έχει κάποιες παρενέργειες, ξέρω προσωπικά κάποιους ανθρώπους που τις είχαν. Δεν είμαι κατά, αυτό να το ξεκαθαρίσω, απλώς δε βλέπω λόγο για κάποιον στη δική μου ηλικιακή κατηγορία να χρειαστεί να εμβολιαστεί. Νομίζω ότι το concept ήταν να δοθεί στους μεγαλύτερους ηλικιακά, αν δεν κάνω λάθος.
Δεν είναι κάτι για το οποίο ξέρουμε πάρα πολλά πράγματα και μέχρι στιγμής δε μας έχει δοθεί ως υποχρεωτικό στο tour. Οπότε δεν υπάρχει λόγος. Δεν είπα κάτι περίεργο. Ο καθένας έχει τη δική του άποψη. Αν είναι να το παίζουμε διπλωμάτες και να μην μπορούμε να εκφράσουμε τις απόψεις μας για κάτι συγκεκριμένο, ποιος ο λόγος να κάνουμε αυτές τις συνεντεύξεις».
Στη συνέχεια, ο Έλληνας τενίστας συμπλήρωσε: «Ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι πιστεύει ότι είναι σωστό. Δεν μπορεί κάποιος να πάει με ένα εμβόλιο και να σε υποχρεώσει να το κάνεις. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να αποφασίσει τι θέλει να κάνει. Αν θέλεις να προστατευτείς με το εμβόλιο, δικό σου πρόβλημα, πήγαινε και κάνε το. Για εμάς τους νέους πιστεύω ότι είναι καλό να περάσουμε τον ιό, γιατί θα χτίσουμε ανοσία.
Δεν το βλέπω σαν κάτι κακό. Όπως είπα, δεν είναι υποχρεωτικό, ο καθένας έχει την ελευθερία να αποφασίσει για τον εαυτό του τι είναι σωστό και τι δεν είναι. Κάποια στιγμή θα πρέπει να το κάνουμε όλοι, δε λέω το αντίθετο. Θα έρθει η στιγμή που δε θα μας δοθούν πολλές επιλογές, αλλά μέχρι τότε θέλω να δω μια καλύτερη εκδοχή του εμβολίου που να μας παρέχει πιο πολλά συν, παρά πλην».

Share.

Comments are closed.