Δραματικές ώρες για τα Βίλια: Κάηκαν σπίτια κοντά στον οικισμό [Βίντεο]

0

Συναγερμός σήμανε λίγο πριν τις 4 το απόγευμα στα Βίλια καθώς το πύρινο μέτωπο μετά από αναζωπύρωση κινήθηκε απειλητικά προς το χωριό, με τις φλόγες να φτάνουν στα πρώτα σπίτια που βρίσκονται στα ανατολικά. 
Τα πυροσβεστικά οχήματα και οι δυνάμεις σχημάτισαν μια “ζώνη άμυνας” για να εμποδίσουν το μέτωπο, το οποίο βρίσκεται κοντά στον επαρχιακό δρόμο Βιλίων-Πόρτο Γερμενού, καίγοντας μια μεγάλη έκταση στο όρος Πατέρας και στο τρίγωνο Βίλια-Άγιος Γεώργιος-Άγιος Σωτήρας. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έγινε επιχείρηση ανάσχεσης και η φωτιά αρχικά ανακόπηκε και δεν έφθασε στον οικισμό.
Ωστόσο, περίπου μια ώρα αργότερα οι άνεμοι άλλαξαν και πάλι κατεύθυνση με αποτέλεσμα οι φλόγες να απειλούν εκ νέου τα πρώτα σπίτια. Μάλιστα η κάμερα του Open κατέγραψε οικία που παραδόθηκε στις φλόγες.
Να σημειωθεί πως έχει προηγηθεί εισήγηση της Πυροσβεστικής για εκκένωση του χωριού με αποτέλεσμα πολλοί κάτοικοι να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους. Ωστόσο, μέχρι τώρα δεν έχει σταλεί ειδοποίηση του 112 για εκκένωση.
Πάντως η αστυνομία καλούσε τους κατοίκους να απομακρυνθούν, ενώ σε επιφυλακή είναι η Πολιτική Προστασία για να προχωρήσει στην άμεση εκκένωση, αν χρειαστεί.

Αυτή την ώρα συνεχίζεται η προσπάθεια ελέγχου του νοτίου τμήματος της πυρκαγιάς προς Βένιζα, Γκίνη και Αγία Τριάδα, με ενέργειες διάνοιξης ζωνών ειδικά για αποφυγή επέκτασης προς Καντήλι και Μελετάκι.
Υπάρχει συνεχής αλλαγή της φοράς του ανέμου, γεγονός που δυσκολεύει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Share.

Comments are closed.