Τρίτη μέρα αγωνίας στα Βίλια: Μαίνεται η φωτιά – Αποκαρδιωτικά τα στοιχεία για τις καμένες εκτάσεις [Βίντεο]

0

Συνεχίζεται για τρίτη μέρα η μεγάλη πυρκαγιά στα Βίλια, με τις φλόγες να βρίσκονται στο πυκνό πευκοδάσος στο όρος Πατέρα.
Οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων, αλλά και των εθελοντών, επικεντρώνονται στο Παλαιοχώρι, το οποίο απειλείται έντονα από τη μεγάλη φωτιά.
Συγκεκριμένα επιχειρούν 370 πυροσβέστες με εννέα ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 130 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ. Στο μέτωπο βρίσκονται και 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα από την Πολωνία.
Από αέρος, με το πρώτο φως της ημέρας, άρχισαν να συνδράμουν οκτώ ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev.
Το μέτωπο της πυρκαγιάς πλέον έχει «φύγει» από τα Βίλια, τα οποία δεν κινδυνεύουν, και πλέον είναι έντονο στο Παλαιοχώρι και την Αγία Σωτήρα, όπου δίνεται μάχη να περιοριστεί και να μην φτάσει στην Οινόη, σύμφωνα με την ΕΡΤ.
Το βράδυ που πέρασε, απειλήθηκε ο οικισμός Θέα, αλλά, ευτυχώς, δεν κάηκαν σπίτια, σύμφωνα με τον δήμαρχο Μάνδρας που μίλησε στο ίδιο μέσο.
Μάλιστα, το μέτωπο είναι πάνω από 20 χιλιόμετρα, όπως υποστήριξε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, μιλώντας στο Mega.

Οι πρώτες εκτιμήσεις των καμένων
Αποκαρδιωτικές είναι οι πρώτες εκτιμήσεις για τις καμένες εκτάσεις σε Βίλια αλλά και Κερατέα, όπου φτάνουν τα 50.000 στρέμματα, όπως έχουν υπολογισθεί από το Πληροφοριακό Σύστημα για τις Δασικές Πυρκαγιές στην Ευρώπη (European Forest Fire Information System – EFFIS) οι καμένες εκτάσεις στις δύο πληγείσες περιοχές έως το μεσημέρι της Τρίτης 17/08.

Το νούμερο αυτό, πάντως, αναμένεται να αλλάξει καθώς η φωτιά στα Βίλια δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο.
Από αυτά, τα 7.700 στρέμματα περίπου είναι στην Κερατέα και τα υπόλοιπα 43.300 στρέμματα στα Βίλια.

Δείτε βίντεο με τη φωτιά στα Βίλια από την καμπίνα του πιλότου του Be-200

Share.

Comments are closed.