Καλημέρα με πρόσωπα και γεγονότα της Μεσσηνίας – Σαν σήμερα… 15 Αυγούστου 1921. Σκοτώθηκε στο οχυρό Πολατλή ο Ταγματάρχης Σωτήρης Κιτρινιάρης

0

Επιμέλεια: Τάσος Αποστολόπουλος
Σαν σήμερα, στις 15 Αυγούστου 1921, σκοτώθηκε κατά την προσπάθεια κατάληψης του «οδοντωτού» λόφου που ήταν προγεφύρωμα του οχυρού συγκροτήματος Πολατλή, παρά το Αρχαίο Γόρδιο, ο Ταγματάρχης Πεζικού Σωτήρης Κιτρινιάρης του Μιχαήλ.
Είχε γεννηθεί στο Εξωχώρι Καρδαμύλης το 1888. Τελείωσε το γυμνάσιο Καλαμάτας και ως υπαξιωματικός έλαβε μέρος στους Βαλκανικούς πολέμους και στη συνέχεια παρέμεινε στο στρατό ως μόνιμος αξιωματικός.
Στα 1916 ως υπολοχαγός προσχώρησε στο Κίνημα Εθνικής Άμυνας Θεσσαλονίκης. Στα 1918 ως λοχαγός μετέβη ως επικεφαλής στρατιωτικής αποστολής στη Γαλλία και ήταν απαρηγόρητος γιατί δε συμμετείχε στη μάχη του Σκρα. Μετείχε, όμως, στην εκστρατεία στη Μικρά Ασία ως Ταγματάρχης στη Μεραρχία Αρχιπελάγους και έλαβε μέρος στην εξόρμηση στο Σαγγάριο.
Διακρίθηκε για την ανδρεία του και το πνεύμα αυτοθυσίας στις μάχες πέραν της Προύσσας στην Κοβαλίτσα, στο Ακ-Μπουνάρ και τελικά σκοτώθηκε για την πατρίδα όπως αναφέραμε στο οχυρό Πολατλή.

Πηγή: Μίμης Φερέτος «Μεσσηνιακά»

Share.

Comments are closed.