Categories: Κοινωνία

Τι θα ισχύσει από τον φθινόπωρο σε κλειστούς χώρους, μπαρ, εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης για τους ανεμβολίαστους

Η κυβέρνηση φαίνεται να είναι αποφασισμένη να κρατήσει εκτός των κλειστών χώρων τους ανεμβολίαστους πολίτες και τούτο προκύπτει από το γεγονός ότι δεν πρόκειται να χαλαρώσει τα μέτρα για τους κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας το φθινόπωρο, όταν η σταδιακή επιδείνωση του καιρού ουσιαστικά θα καταστήσει αδύνατη τη χρήση των ανοιχτών χώρων, οι οποίοι σήμερα λειτουργούν ως μεικτοί.
Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι από τον Σεπτέμβριο όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι δεν θα έχουν δυνατότητα εισόδου στους κλειστούς και θερμαινόμενους χώρους εστιατορίων, μπαρ και κέντρων διασκέδασης, οι οποίοι θα παραμείνουν αμιγείς.
Αντίθετα, οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να εισέρχονται παρουσιάζοντας στην είσοδο το ψηφιακό πιστοποιητικό και την ταυτότητά τους.
Κυβερνητικοί κύκλοι σημείωναν ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε την Πέμπτη. Έδωσε την κατεύθυνση λέγοντας: «Δεν θα πληρώσουν οι εμβολιασμένοι τους λίγους ανεμβολίαστους».

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται τέλος Αυγούστου
Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται προς τα τέλη Αυγούστου, όταν και είναι προγραμματισμένο να εκπνεύσουν οι υφιστάμενοι κανόνες.

Πάντως ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να εφαρμοστούν ξανά οριζόντια μέτρα αναστολής της οικονομικής δραστηριότητας επειδή κάποιοι πολίτες αρνούνται να εμβολιαστούν. «Η οικονομία θα λειτουργήσει, η κοινωνία θα μείνει ανοιχτή. Και η απάντηση στο πρόβλημα της μετάλλαξης Δέλτα δεν είναι το lockdown, είναι ο εμβολιασμός και η στοιχειώδης προστασία και η κοινή λογική», είπε.

AddThis Website Tools
Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Δήμος Αθηναίων: Δηλώστε συμμετοχή στον 2ο Μαραθώνιο Ποίησης στα Προπύλαια του ΕΚΠΑ

Τον ποιητή, που κρύβουν μέσα τους, θα έχουν την ευκαιρία να αποκαλύψουν οι Αθηναίοι και…

5 ώρες ago

Παρέμβαση του Φίλιππου Σαχινίδη, στην παρουσίαση του βιβλίου «EUROSHOCK» του Τσαρλς Νταλάρα, στο ΕΒΕΑ  

Έγινε χθες Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2025, στην αίθουσα “Ερμής” του ΕΒΕΑ, από τις Εκδόσεις Κέρκυρα-economia…

11 ώρες ago

Παρουσίαση της ελληνικής έκδοσης του βιβλίου “Euroshock” του Charles H. Dallara

Οι Εκδόσεις Κέρκυρα-economia Publishing οργάνωσαν την Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2025, στην αίθουσα “Ερμής” του ΕΒΕΑ,…

12 ώρες ago

«Οδύσσεια»: Στη Βοϊδοκοιλιά για τις σκηνές με τον Κύκλωπα – Παρών ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός [Βίντεο]

Οργασμός γυρισμάτων από Τρίτη 11/3 για την κινηματογραφική υπερπαραγωγή “Οδύσσεια” σε σκηνοθεσία του Κρίστοφερ Νόλαν.…

13 ώρες ago

Η ανακοίνωση της νέας σύνθεσης της κυβέρνησης – Όλα τα ονόματα

Τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης ανακοινώνει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος…

21 ώρες ago

Ο Εμμανουήλ Καραλής πέρασε και πάλι τα 6 μέτρα στην Ουψάλα

Μετα από λίγο διάστημα από τότε που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού…

21 ώρες ago