Τι θα ισχύσει από τον φθινόπωρο σε κλειστούς χώρους, μπαρ, εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης για τους ανεμβολίαστους

0

Η κυβέρνηση φαίνεται να είναι αποφασισμένη να κρατήσει εκτός των κλειστών χώρων τους ανεμβολίαστους πολίτες και τούτο προκύπτει από το γεγονός ότι δεν πρόκειται να χαλαρώσει τα μέτρα για τους κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας το φθινόπωρο, όταν η σταδιακή επιδείνωση του καιρού ουσιαστικά θα καταστήσει αδύνατη τη χρήση των ανοιχτών χώρων, οι οποίοι σήμερα λειτουργούν ως μεικτοί.
Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι από τον Σεπτέμβριο όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι δεν θα έχουν δυνατότητα εισόδου στους κλειστούς και θερμαινόμενους χώρους εστιατορίων, μπαρ και κέντρων διασκέδασης, οι οποίοι θα παραμείνουν αμιγείς.
Αντίθετα, οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να εισέρχονται παρουσιάζοντας στην είσοδο το ψηφιακό πιστοποιητικό και την ταυτότητά τους.
Κυβερνητικοί κύκλοι σημείωναν ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε την Πέμπτη. Έδωσε την κατεύθυνση λέγοντας: «Δεν θα πληρώσουν οι εμβολιασμένοι τους λίγους ανεμβολίαστους».

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται τέλος Αυγούστου
Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται προς τα τέλη Αυγούστου, όταν και είναι προγραμματισμένο να εκπνεύσουν οι υφιστάμενοι κανόνες.

Πάντως ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να εφαρμοστούν ξανά οριζόντια μέτρα αναστολής της οικονομικής δραστηριότητας επειδή κάποιοι πολίτες αρνούνται να εμβολιαστούν. «Η οικονομία θα λειτουργήσει, η κοινωνία θα μείνει ανοιχτή. Και η απάντηση στο πρόβλημα της μετάλλαξης Δέλτα δεν είναι το lockdown, είναι ο εμβολιασμός και η στοιχειώδης προστασία και η κοινή λογική», είπε.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner