Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου: Εξοφλήθηκαν όλοι οι Εργαζόμενοι – Νοικοκυρεύεται η λειτουργία της παρά τα χρέη του παρελθόντος

0

Σε νέα εποχή έχει μπει πλέον η Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου μετά τις τελευταίες ενέργειες της διοίκησής της σε συνεννόηση με την Δημοτική Αρχή.
Η Επιχείρηση τον Σεπτέμβρη του 2019 βρέθηκε με ένα δυσβάσταχτο χρέος από οφειλές στο ΙΚΑ, τους εργαζομένους καθώς και προμηθευτές, ένα χρέος απότοκο των κάκιστων επιλογών προηγούμενων διοικήσεων για τις οποίες είναι σε εξέλιξη έρευνα μετά από απόφαση της παρούσας Δημοτικής Αρχής.
Το τελευταίο διάστημα η Κοινωφελής Επιχείρηση έχει καταφέρει να εξυγιάνει σε πολύ μεγάλο βαθμό  την λειτουργία της  καθώς εκτός της συνετούς διαχείρισης και της περιστολής δαπανών αυξήθηκαν και τα έσοδα από την διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται σταδιακά από το να είναι ένα Νομικό Πρόσωπο χωρίς αξιοπιστία, να αποκτά το κύρος της.
Πιο αναλυτικά πλέον μετά από πολύμηνο αγώνα επιτεύχθηκαν τα εξής μετρήσιμα αποτελέσματα:

  • Εξοφλήθηκαν όλες οι οφειλές σε Εργαζομένους της παρούσας Δημοτικής θητείας, αλλά και της προηγούμενης. Πληρώθηκαν τα προγράμματα 55-67 και όλοι οι εργαζόμενοι στα προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι» και «ΚΔΑΠ» μέχρι το τέλος Ιουλίου για πρώτη φορά στα χρονικά της επιχείρησης.
  • Εξοφλήθηκαν οι οφειλές στην ΔΟΥ και καταβλήθηκε μέρος αυτών στον ΕΦΚΑ που αφορούσαν κυρίως τις προηγούμενες θητείες.
  • Εξοφλήθηκε μέρος των προμηθευτών που περίμεναν χρόνια να πάρουν τα δεδουλευμένα τους.

Πλέον για την Κοινωφελή Επιχείρηση το μέλλον διαγράφεται πιο ευοίωνο, υπό την αίρεση το Υπουργείο Εργασίας να υλοποιήσει την δέσμευσή του για την ρύθμιση – τακτοποίηση των οφειλών που υπάρχουν στο ΕΦΚΑ, για τις οποίες έχει αναλυθεί στο παρελθόν πως προέκυψαν. Αυτό θα σημάνει οριστικά την αναγέννηση της Επιχείρησης και την εξασφάλιση καλύτερων προοπτικών για να παράξει ακόμη περισσότερο έργο στο μέλλον.
Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος εκφράζει την ικανοποίησή του γι’ αυτή τη νέα εικόνα που διαμορφώνεται, αποτέλεσμα σκληρών προσπαθειών. «Δεσμευόμαστε να αναδειχθούν όλες οι ευθύνες για το πως φτάσαμε μέχρις εδώ. Αλλά παράλληλα αποδείξαμε και την ικανότητά μας στο να παραλαμβάνουμε προβληματικές καταστάσεις και να δίνουμε λύσεις με δουλειά και σοβαρότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Share.

Comments are closed.