Μαϊμού η καταγγελία ότι ταξίαρχος της ΕΛΑΣ “ζήτησε πολιτικό μέσο” για να στείλει βοήθεια

0

Ανατροπή στην υπόθεση του ταξίαρχου της ΕΛΑΣ που τέθηκε σε διαθεσιμότητα μετά την καταγγελία πως ρώτησε πολίτη αν έχει «πολιτικό μέσο» προκειμένου να στείλει πυροσβεστικό όχημα για τις φωτιές. Όπως αποδείχτηκε τελικά, η καταγγελία ήταν “μαϊμού”.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δικηγόρο του αξιωματικού της αστυνομίας Διαμαντή Μπασαρά, ο πολίτης που είναι πρόεδρος της Κοινότητας Χώρας Γορτυνίας ανακάλεσε τη δήλωσή του που προκάλεσε σάλο. Παράλληλα ο κ. Μπασαράς ξεκαθαρίζει πως ότι δεν υπήρξε ποτέ τηλεφωνική επικοινωνία με το προειρημένο περιεχόμενο μεταξύ του εντολέα του και του προέδρου της συγκεκριμένης κοινότητας.

Τα «γύρισε» ο πρόεδρος της Κοινότητας Χώρας Γορτυνίας
Ειδικότερα, ο κ. Μπασαράς στη δήλωσή του για την υπόθεση αναφέρει τα εξής:

«Τις τελευταίες ώρες διακινείται στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο ένα βίντεο στο οποίο ο Πρόεδρος της Κοινότητας Χώρας Γορτυνίας, που επλήγη από την καταστροφική πυρκαγιά στην περιοχή της Γορτυνίας, αναφέρει ότι, για τη συνδρομή πυροσβεστικού οχήματος στην πυρκαγιά, ρωτήθηκε από τον εντολέα μου σε μεταξύ τους τηλεφωνική συνομιλία “εάν υπάρχει πολιτικό μέσο”.
Ξεκαθαρίζεται, λοιπόν, ότι δεν υπήρξε ποτέ τηλεφωνική συνομιλία με το προειρημένο περιεχόμενο μεταξύ του εντολέα μου και του Προέδρου της Κοινότητας Χώρας Γορτυνίας. Άλλωστε, δεν είναι της δικαιοδοσίας του εντολέα μου να αποστέλλει πυροσβεστικά οχήματα για κατάσβεση, έργο που ανήκει στην Πυροσβεστική.

Είναι απολύτως κατανοητή η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι συμπολίτες μας λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών, που έχει βυθίσει στην θλίψη την Ελλάδα, ωστόσο ουδείς μπορεί με αναληθείς και αβάσιμες δηλώσεις να καταστρέφει μια προσφορά τριάντα ετών στο κοινωνικό σύνολο.
Η συγκεκριμένη δήλωση ρητώς έχει ανακληθεί ως προς το πρόσωπο του εντολέα μου με χθεσινή δήλωση του Προέδρου της Κοινότητας Χώρας Γορτυνίας στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης και θα ζητηθεί να ανακληθεί και ενώπιον της Υπηρεσίας του, ενώπιον του αρμοδίου Εισαγγελέα και δημοσίως με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, άλλως, ο εντολέας μου θα αναγκασθεί προσφύγει στην Ελληνική Δικαιοσύνη για παροχή προστασίας
».

Share.

Comments are closed.