Σε διαθεσιμότητα ο ταξίαρχος που φέρεται να ζήτησε παρέμβαση που ζητούσε πολιτικό μέσο να σταλούν πυροσβεστικά

0

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ. που φέρεται να ζήτησε πολιτικό μέσο για την αποστολή πυροσβεστικών σε χωριό στη Γορτυνία Αρκαδίας, εν μέσω ισχυρών μετώπων φωτιάς, ενώ παράλληλα διατάχθηκε ΕΔΕ.
Ειδικότερα, σε ανακοίνωση το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρει: «Σχετικά με περιστατικό στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται ανώτερος Αξιωματικός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου και αναπαράγεται σε ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανακοινώνεται ότι, διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ παράλληλα με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, ο εν λόγω Αξιωματικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα».
Αυτή η αντίδραση του αρχηγείου της ΕΛΑΣ υπήρξε μετά από βίντεο που κάνει το γύρω του διαδικτύου και παρουσιάζει τον πολίτη να μιλάει σε τηλεοπτικό κανάλι για την πυρκαγιά που έφτασε στο χωριό του και το σπίτι του, ο οποίος αναφέρει τη συγκεκριμένη συνομιλία του με τον αξιωματικό.
Συγκεκριμένα ο πολίτης κατήγγειλε σε τοπικό τηλεοπτικό συαθμό: «Συν τοις άλλοις εχθές που άνοιξε ο δρόμος από το Νεοχώρι πήρα τηλέφωνο τον κύριο ταξίαρχο Π. Κ. από την Τρίπολη να μου στείλει ένα πυροσβεστικό να σβήσει αυτά που καιγόσανται. Ρώτησε τον υπεύθυνο της πυροσβεστικής, αρνήθηκε να στείλει και ο κύριος ταξίαρχος μου είπε αν υπάρχει πολιτικό μέσο».

Share.

Comments are closed.