Το σύνολο των επίγειων δυνάμεων της πυρκαγιάς που επιχειρούσαν στην Βόρεια Αττική όλη τη νύχτα είχαν μοναδικό στόχο να μην υπάρξει νέο πρόβλημα από τις συνεχείς αναζωπυρώσεις. Ήδη έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται πεζοπόρα τμήματα του στρατού και της αστυνομίας, για επιτήρηση της τεράστιας έκτασης στην οποία εξελίχτηκε η μεγάλη πυρκαγιά, όπως ανακοίνωσε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλίας.
Η εικόνα είναι καλύτερη σήμερα και σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει πουθενά μέτωπο πλέον, παρά μόνο κάποιες εστίες που εμφανίζονται κάθε τόσο στην τεράστια περίμετρο, οι οποίες αντιμετωπίζονται από τις δυνάμεις πυρόσβεσης.
Λόγω της καλύτερης κατάστασης, τη νύχτα άνοιξαν από την Τροχαία οι περισσότεροι δρόμοι στις περιοχές της πυρκαγιάς, ώστε να μπορούν ανεμπόδιστα οι άνθρωποι που επλήγησαν να κινούνται προς τα σπίτια τους.
Τις πρώτες πρωινές ώρες έκλεισε το τμήμα του Κρυονερίου και η λεωφόρος Μαραθώνος προς Καλέντζι. Οι νέες διακοπές οφείλονται κυρίως στο γεγονός ότι υπάρχει έντονος καπνός κατά διαστήματα και είναι επικίνδυνη η διέλευση από τους πολίτες, αλλά και για να ελέγχονται αποτελεσματικότερα οι περιοχές, σύμφωνα με τις εντολές της Πολιτικής Προστασίας.
Οι αρχές έχουν ήδη αρχίσει να μπαίνουν στον ρυθμό της επόμενης μέρας, για την προστασία των περιουσιών που εγκατέλειψαν οι άνθρωποι στις πυρόπληκτες περιοχές, αλλά και την προστασία των υπολοίπων περιοχών της Αττικής από τυχόν απόπειρες εμπρησμών και κυρίως στα περιαστικά δάση, άλση κλπ.
Βόρεια Αττική: Εικόνες βιβλικής καταστροφής – Περιπολίες στα καμένα
0
Share.