Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Oι φλόγες έφτασαν στα σπίτια της στη Δροσοπηγής και του Κρυονερίου

0

Δραματικές ώρες ζουν οι κάτοικοι της Βόρειας Αττικής εξαιτίας της αναζωπύρωσης της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη. Οι φλόγες έχουν περάσει μέσα από την Δροσοπηγή και το Κρυονέρι και κατευθύνονται προς Ιπποκράτειο Πολιτεία για τις οποία έχει δοθεί εντολή εκκένωσης


Τα σημαντικότερα μέτωπα είναι ανάμεσα σε Ιπποκράτειο Πολιτεία και Δροσοπηγή, που κατευθύνεται από την μία πλευρά στην Εθνική Οδό και από την άλλη προς το Κατσιμίδι και ψηλά στην Πάρνηθα με ό,τι αυτό σημαίνει για την τύχη του Εθνικού Δρυμού. Είχε προηγηθεί η πρώτη αναζωπύρωση στις Αδάμες εντός του Ρέματος Χελιδονούς και στη συνέχεια η μεγάλη αναζωπύρωση κοντά στα πρώην βασιλικά κτήματα που επεκτάθηκε αστραπιαία, εισήλθε σε παρθένο δάσος και πλέον καταστρέφει την ευρύτερη περιοχή.
Η φωτιά στην Δροσοπηγή, που βρίσκεται ανάμεσα στο Κρυονέρι και τις Αφίδνες, αυτή την ώρα έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, ενώ οι φλόγες έχουν μπει στα πρώτα σπίτια της περιοχής.
Ο δήμος Διονύσου να ζητήσει από τους κατοίκους του Κρυονερίου να απομακρυνθούν με τάξη και ασφάλεια από τα σπίτια τους. Παράλληλα, απευθύνει έκκληση να μην παρεμποδίζεται η πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων από άλλα οχήματα.
Οι ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης δίνουν τιτάνιο αγώνα για να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή της Βαρυμπόμπης που έχει πάρει πλέον πολύ μεγάλες διαστάσεις. 
Οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής εστιάζονται στο να σταματήσουν την πορεία της φωτιάς καθώς αν περάσει την κορυφογραμμή θα κινδυνεύσει άμεσα η Ιπποκράτειος Πολιτεία. Η πυρκαγιά έχει κάψει πολύ μεγάλη έκταση δάσους στην παραπάνω περιοχή, ενώ όπως αναφέρουν αρμόδιοι αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος λόγω της πολύ μεγάλης φλόγας δημιουργούνται τοπικά ριπές αέρα που επιταχύνουν την επέκταση της πυρκαγιάς. Από την άλλη πλευρά, η φωτιά έχει φτάσει σε σπίτια της Δροσοπηγής. όπου και εκεί είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Εκτός λειτουργίας κυκλώματα λόγω της φωτιάς

Εκτός λειτουργίας τέθηκαν δύο κρίσιμα κυκλώματα που τροφοδοτούν το ΚΥΤ Αγίου Στεφάνου, μιας από τις σημαντικότερες υποδομές υπερυψηλής τάσης στην Αττική, εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς στην περιοχή βόρεια του Κρυονερίου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ η σοβαρότητα της επίπτωσης στο Σύστημα εξαρτάται άμεσα από την κατεύθυνση που θα λάβει η πυρκαγιά το αμέσως επόμενο διάστημα.
Ο ΑΔΜΗΕ έχει εκπονήσει σε συνεργασία με τον ΔΕΔΔΗΕ προληπτικό σχέδιο άμυνας του Συστήματος Μεταφοράς το οποίο περιλαμβάνει στοχευμένες κυλιόμενες περικοπές καταναλωτών για τις οποίες θα εκδοθεί έγκαιρη ανακοίνωση από τον ΔΕΔΔΗΕ. Τα έκτακτα μέτρα θα ληφθούν προληπτικά και μόνο στην περίπτωση που κριθεί απολύτως απαραίτητο για την προστασία της λειτουργίας και των υποδομών του Συστήματος και την όσο το δυνατόν ομαλότερη ηλεκτροδότηση των καταναλωτών.

Δείτε βίντεο της ιστοσελίδας in.gr


Share.

Comments are closed.