Categories: Κοινωνία

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Πέρασαν οι φλόγες την Εθνική Οδό – Εκκενώνονται Καπανδρίτι, Άγιος Στέφανος και Πολυδένδρι

Το πύρινο μέτωπο που αναζωπυρώθηκε σήμερα στη Βαρυμπόμπη, πέρασε το βράδυ της Πέμπτης την Εθνική Οδό, από το ρεύμα καθόδου. Για το λόγο αυτό, εκκενώνονται οι περιοχές Καπανδρίτι, Άγιος Στέφανος και Πολυδένδρι, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Θανάσης Αυγερινός.
Στην Εθνική βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες απομακρύνουν τα οχήματα που υπήρχαν στον παράδρομο, ενώ δυστυχώς οι άνεμοι ενισχύονται όσο περνάει η ώρα. Τα πρώτα πλάνα κόβουν την ανάσα, καθώς η νύχτα έχει γίνει μέρα από τις καύτρες.
Σύμφωνα με την πυροσβεστική, μέχρι αυτή τη στιγμή, η πυρκαγιά έχει περάσει πέντε φορές την Εθνική αλλά και τις πέντε φορές αντιμετωπίστηκε. Ωστόσο, οι αμέτρητες σπίθες προκαλούν τεράστιο πρόβλημα και σοβαρό κίνδυνο διαρκών αναζωπυρώσεων.
Εξαιτίας της νέας κατάστασης που δημιουργήθηκε στην περιοχή, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων από την αστυνομία στο κόμβο του Αγίου Στεφάνου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία και αστυνομικοί απομακρύνουν τα αυτοκίνητα από τον παράδρομο, καθώς και στην οδό Ιπποκράτους, από το ύψος του καταστήματος “Λακκαγκίνης” στα Κιούρκα στο ρεύμα προς Ιπποκράτειο Πολιτεία.
Ισχυρές επίγειες δυνάμεις επιχειρούν στην περιοχή, καθώς τα εναέρια μέσα σταμάτησαν να κάνουν ρίψεις με το που έπεσε το σκοτάδι, και έχουν κάνει ζώνη στην εθνική οδό δίνοντας μάχη να μην φουντώσουν οι πυρκαγιές που περνούν προς τον Άγιο Στέφανο, καθώς και να ανακόψουν την πορεία τους προς την ιπποκράτειο Πολιτεία.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η φωτιά μαίνεται σε δύο μέτωπα, το ένα στα όρια Δροσοπηγής και Αφιδνών και το δεύτερο κινείται προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία. Κατά τις ίδιες πηγές, βελτιωμένη είναι η εικόνα από την πυρκαγιά σε Βασιλικά Κτήματα και Βαρυμπόμπη.
Αναζωπύρωση υπήρξε και στο Κρυονέρι στην οδό Ανοίξεως, με την φωτιά να βρίσκεται κοντά στα πρώτα σπίτια, και τον Δήμαρχο Διονύσου να κάνει λόγο για φλόγες που φτάνουν τα 20 μέτρα.
Όπως έχει γίνει γνωστό, παρά τις εντολές εκκένωσης ορισμένοι κάτοικοι παραμένουν στο Κρυονέρι και αρνούνται να φύγουν από τα σπίτια τους.
Χωρίς να έχει γίνει γνωστό το μέγεθος της ζημιάς, φαίνεται πως έχουν καεί σπίτια σε Δροσοπηγή, Κρυονέρι και Αφίδνες, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν ζημιές σε κατοικίες στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, με το πύρινο μέτωπο να βρίσκεται στις παρυφές της.
Στο μεταξύ, το απόγευμα της Πέμπτης ένας πυροσβέστης που επιχειρούσε στην περιοχή του Κρυονερίου έπεσε σε πηγάδι. Ευτυχώς διασώθηκε και περισυνελέγη, έχει κατάγματα και διακομίστηκε στο ΓΝΑ.
Επίσης άλλοι δύο εθελοντές πυροσβέστες νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο ΚΑΤ και μάλιστα έχουν διασωληνωθεί και νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, λόγω εισπνευστικών εγκαυμάτων. Για την πορεία της υγείας τους αναμένεται τις επόμενες ώρες νεότερη ενημέρωση.
Σημειώνεται ότι στο ΚΑΤ έχουν μεταφερθεί και άλλοι πέντε εγκαυματίες με ελαφρά ευτυχώς τραύματα. Πρόκειται για τρεις τραυματίες από την περιοχή της Δροσοπηγής και δύο από την περιοχή του Κρυονερίου.

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη-Ερντογάν από την Άγκυρα: Αιχμές για Θράκη και Μονή της Χώρας, κυπριακό, κόντρα για τη Γάζα [Βίντεο]

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα συναντήθηκε, στην Άγκυρα, με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ…

2 ώρες ago

Παύλος Γερουλάνος: Ποια είναι τα 72.000 ακίνητα της δημόσιας περιουσίας που η Κυβέρνηση δεν αξιοποιεί προς όφελος του ελληνικού λαού;

«72.000 ακίνητα που ανήκουν στον ελληνικό λαό, από ολόκληρα κτήρια και οικόπεδα φιλέτα, μέχρι διαμερίσματα…

6 ώρες ago

Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση αφιερωμένη στην Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Την Τρίτη 14 Μαΐου 2014 στις 20:00 στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» του Πολυλειτουργικού Κέντρου του…

7 ώρες ago

Ευρωεκλογές 2024: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την εκλογική διαδικασία

Στις ευρωεκλογές του Ιουνίου σε ολόκληρη την ήπειρο θα εκλεγούν 720 βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Πρόκειται για αύξηση από τις 705…

9 ώρες ago

Αλλάζει το όριο ταχύτητας στην Αθήνα: Νέος ΚΟΚ για γειτονιές και τα σχολεία

Σε ισχύ θα είναι, από το φθινόπωρο και μετά, ο νέος κώδικας οδικής κυκλοφορίας, το…

10 ώρες ago