Πυρκαγιά στην Ηλεία: Εντολή για προληπτική εκκένωση στο Χελιδόνι -Συνεχίζεται η μάχη στην Αρχαία Ολυμπία

0

Μαίνεται η φωτιά στην Ηλεία με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη ενάντια στα πύρινα μέτωπα.
«Συνεχίζουν να επιχειρούν στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας οι εναέριες και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να αντιμετωπίζουν άμεσα τις όποιες αναζωπυρώσεις μπορεί να σημειωθούν», ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος.
Παράλληλα, επεσήμανε ότι «έχει δοθεί ιδιαίτερο βάρος και στο πύρινο μέτωπο στην περιοχή Χελιδόνι, ώστε να μην κινδυνεύσει η κοινότητα, ενώ έχει δοθεί εντολή από την Πυροσβεστική να γίνει προληπτική εκκένωση».

Χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «η φωτιά βρίσκεται σε μία χαράδρα, αλλά υπάρχει ο κίνδυνος να κατευθυνθεί σε μία διπλανή δασώδη περιοχή και να απειλήσει την κοινότητα Κρυονέρι».
Στις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές της Ηλείας μεταβαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει στις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές της Ηλείας. Εκεί άλλωστε βρίσκονται από χθες και οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης νωρίτερα σήμερα έκανε λόγο για ολονύχτια μάχη στην Αρχαία Ολυμπία που συνεχίζεται με στόχο τον περιορισμό της πυρκαγιάς. Όπως είπε στην ΕΡΤ1, δίνεται μάχη προκειμένου να περιοριστεί η πυρκαγιά και να μείνει ακέραιος ο αρχαιολογικός χώρος και φυσικά η πόλη της Αρχαίας Ολυμπίας. Στην επιχείρηση κατάσβεσης μετέχουν πεζοπόρα τμήματα που προσπαθούν να οριοθετήσουν τη φωτιά μαζί με πολλά εναέρια μέσα.
«Θέλω να συγχαρώ τους πυροσβέστες που με αυτοθυσία μέσα στη φωτιά δίνουν τη μάχη με τρόπο ηρωικό. Τους αξίζουν πολλά, τους χρωστάμε πολλά» τόνισε ο υπουργός. «Θα δώσουμε τη μάχη όλη τη μέρα. Είναι δύσκολες οι συνθήκες, εξαιρετικά ειδικές, που δεν τις συναντάμε συχνά. Ωστόσο, υπάρχει ένα σχέδιο διαχείρισης κρίσεων που εφαρμόζουμε. Εύχομαι να είναι όλοι καλά και να ξεπεράσουμε πολύ γρήγορα αυτό το κακό, να αποκαταστήσουμε και τις ζημιές που έγιναν και το περιβάλλον» κατέληξε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Θρίλερ με αναζωπύρωση στην Αρχαία Ολυμπία – μάχη δίνουν οι πυροσβέστες για να μη φθάσει στον αρχαιολογικό χώρο και στο μουσείο
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη στην Αρχαία Ολυμπία, προκειμένου να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο και να το κρατήσουν μακριά από τον αρχαιολογικό χώρο, το μουσείο και τις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας.

Το πρωί τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγω για εικόνα ύφεσης της πυρκαγιάς και λίγο αργότερα όμως μιλούσαν για αναζωπύρωση. Συγκεκριμένα, το ilialive.gr ανέφερε ότι ξέσπασε αναζωπύρωση κοντά στις εγκαταστάσεις της ΔΟΑ και τον Κρόνιο Λόφο, σημειώνοντας ότι οι δυνάμεις ενισχύονται στη συγκεκριμένη περιοχή, καθώς από εκεί η φωτιά έχει κατεύθυνση προς την Αρχ. Ολυμπία.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, μιλώντας στον εκπομπή του ΑΝΤ1, “Καλοκαίρι Μαζί”, είπε πως υπάρχει αναζωπύρωση στην περιοχή, ενώ ισχυροί άνεμοι πνέουν στην περιοχή και τόνισε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια η φωτιά να μην περάσει την κορυφογραμμή.

Share.

Comments are closed.