Μαίνεται η φωτιά στη Βόρεια Εύβοια: Εκκενώνονται οι Κεχριές – Μήνυμα από το 112

0

Με ένα νέο μήνυμα από το 112 προς όσους βρίσκονται στις Κεχριές Ευβοίας ώστε να εκκενώσουν την περιοχή τους και να κατευθυνθούν προς Μαντούδι, συνεχίζεται η προσπάθεια να σωθούν ανθρώπινες ζωές από τη φωτιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη στην Εύβοια.
Το μήνυμα ανέφερε: “Αν βρίσκεστε στις Κεχριές Ευβοίας εκκενώστε τώρα προς Μαντούδι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας“.


Στις 7:30 άρχισε η εκκένωση του χωριού Κεχριές του Δήμου Ελυμνίων Μαντουδίου-Αγίας Άννας, καθώς η φωτιά που καίει από προχθές, Τρίτη 3 Αυγούστου, κινείται πλέον απειλητικά με ταχύτητα προς το χωριό. Η αστυνομία αποφάσισε να προχωρήσει στην απομάκρυνση των κατοίκων.
Στις 3:00 τα ξημερώματα εντάθηκαν οι άνεμοι και η φωτιά άρχισε πλέον να πλησιάζει τα σπίτια του χωριού Αμέλαντες. Από τα μεσάνυχτα, δε, οι πυροσβετικές δυνάμεις ενισχύθηκαν από άλλες που ήρθαν από το μέτωπο της Βαρυμπόμπης.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, και σήμερα το πρωί τα εναέρια μέσα δυσκολεύονται να επιχειρήσουν πάνω από τις εστίες, καθώς η ορατότητα είναι περιορισμένη λόγων των πυκνών καπνών.
Επίσης, τα μεσάνυχτα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου, κατά τη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε η ανακατανομή των δυνάμεων σε έμψυχο δυναμικό και σε μηχανήματα, όμως οι αναζωπυρώσεις ήταν συνεχείς τόσο στα χωριά όσο και στην παραλιακή ζώνη, κυρίως στα Χρόνια.

Πάνω από 150 σπίτια κάηκαν στις Ροβιές
Όσον αφορά τις Ροβιές, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη αποτίμηση των ζημιών, ενώ στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης κάνουν λόγο για περισσότερο από 150 καμένα σπίτια στην ευρύτερη περιοχή.
Στο μεταξύ, σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκε η Δημοτική Ενότητα Ελυμνίων του Δήμου Λίμνης-Μαντουδίου-Αγίας Άννας, της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Η κήρυξη, που προέκυψε με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, θα ισχύει από την ημερομηνία έναρξης της εκδήλωσης του φαινομένου και για έξι μήνες, δηλαδή έως και τις 3 Φεβρουαρίου 2022.
Σύμφωνα με την πυροσβεστική στη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 3η Αυγούστου, στην περιοχή Μυρτιά του δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας Ευβοίας, είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 165 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 57 οχήματα, 3 Α/Φ και 3 Ε/Π εκ των οποίων το 1 Ε/Π ως συντονιστικό. Συνδρομή παρέχουν το Λιμενικό Σώμα, ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα και η τοπική αυτοδιοίκηση με υδροφόρες και φωτιά.

Share.

Comments are closed.