Μεγάλη φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Εκκενώνονται Άνω Βαρυμπόμπη και Αδάμες – Οι φλόγες που πλησιάζουν σπίτια

0

Ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης, οι οποίες μάλιστα ενισχύονται, λαμβάνουν μέρος στη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή της Βαρυμπόμπης.
Σε τρία μέτωπα δίνουν μάχη οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει και καίει τα πάντα στο πέρασμά της.
Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, πρόκειται για μια επικίνδυνη φωτιά, η οποία, σύμφωνα με στελέχη της Πυροσβεστικής έχει πάρει έκταση. Στην περιοχή πνέει βορειοδυτικός άνεμος, χαμηλής έντασης, ο οποίος κινεί την φωτιά νότια και ανατολικά με κατεύθυνση προς την Εθνική οδό.
Η επιχείρηση κατάσβεσης επικεντρώνεται σε τρεις εστίες: Στην Ανω Βαρυμπόμπη, στον Ιππικό Όμιλο, όπου έχουν απομακρυνθεί εργαζόμενοι και άλογα, ενώ το μέτωπο που ανησυχεί τις πυροσβεστικές δυνάμεις είναι αυτό που κινείται προς τον οικισμό Αδάμες. Εκεί, η Πυροσβεστική έχει στήσει ένα «τείχος» από επίγειες δυνάμεις προκειμένου να αποτρέψουν την επέκταση της πυρκαγιάς.
Στη φωτιά στην Βαρυμπόμπη, επιχειρούν 350 πυροσβέστες, με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 70 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 5 Ε/Π και 5 Α/Φ.

Μήνυμα από το 112
Οι αρχές προχώρησαν στην εκκένωση του οικισμού Αδάμες, όπου κατευθύνεται η φωτιά. Οι κάτοικοι της περιοχής Μορτερού έλαβαν μήνυμα από το 112 να κλείσουν καμινάδες, παράθυρα και πόρτες για να μη διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού και να παραμείνουν σε ετοιμότητα.


Νέο μήνυμα από το 112: Αν είστε στη Βαρυμπόμπη ή στις Αδάμες εκκενώστε προς Θρακομακεδόνες
Νέο μήνυμα από το 112 για γενική απομάκρυνση των κατοίκων της Βαρυμπόμπης και του οικισμού Αδάμες εστάλη πριν από λίγα λεπτά. Το μήνυμα αναφέρει: «Αν είστε στη Βαρυμπόμπη ή στις Αδάμες εκκενώστε προς Θρακομακεδόνες για λόγους ασφαλείας». Ήδη στην περιοχή βρίσκονται δυνάμεις της Αστυνομίας για να διευκολύνουν την απομάκρυνση των κατοίκων σε ασφαλή σημεία.

Share.

Comments are closed.