Φωτιές σε Ρόδο, Αιτωλοακαρνανία και Σουφλί – Εκκενώθηκαν οικισμοί

0

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε Αιτωλοακαρνανία, Ρόδο και Σουφλί, καθώς συνεχίζουν να καίνε οι φωτιές ξέσπασαν αργά το μεσημέρι της Κυριακής.
Η φωτιά στη Ρόδο καίει ανεξέλεγκτη, σύμφωνα με την Ροδιακή, με το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων να δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς την Κοιλάδα των Πεταλούδων, η οποία έχει εκκενωθεί, όπως και για το στρατόπεδο Καλαμώνα για προληπτικούς λόγους.
Στην φωτιά επιχειρούν, 30 πυροσβέστες, 12 οχήματα, 3 Ε/Π και το Beriev200. Συνδρομή παρέχουν ο Ε.Σ., εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.
Εδώ και αρκετή ώρα επιχειρούν, εκτός από τα τρία ελικόπτερα και δυο αεροπλάνα καναντέρ. Επίσης, ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης με πεζοπόρο τμήμα από τη Σάμο.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα βρίσκεται μεγάλο μέρος του νησιού.

Μεγάλη πυρκαγιά στο Παραδείσι Αιτωλοακαρναίνιας
Την ίδια, πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες στην περιοχή Παραδείσι Αιτωλοακαρνανίας. Επίγειες και εναέριες δυνάμεις επιχειρούν στην πυρκαγιά, ενώ εκκενώνονται προληπτικά τα χωριά Παραδείσι και Περμπάτη.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που αποτελούνται από 50 πυροσβέστες με 16 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού, τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα.

Μάχη με τις φλόγες και στο Σουφλί Εβρου
Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά και στο Σουφλί Έβρου. Επίγειες και εναέριες δυνάμεις προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά στην περιοχή Κοτρωνιά.

Σύμφωνα με το evros-news, προληπτικά απομακρύνθηκαν από το χωριό και μεταφέρθηκαν στην γειτονική Δαδιά, 6 κάτοικοι οι οποίοι βρισκόταν για καλοκαίρι στην Κοτρωνιά, η οποία τα τελευταία χρόνια δεν έχει μόνιμους κατοίκους. Οι Πυροσβέστες με υπεράνθρωπες προσπάθειες κατάφεραν να σώσουν την εκκλησία που βρίσκεται έξω από το χωριό.

Share.

Comments are closed.