Πύρινη κόλαση στην Αχαΐα – Εκκενώθηκαν Ζήρεια, Λαμπίρι, Καμάρες Λόγγος- Καμένα σπίτια στη Ζήρια – Διακοπή κυκλοφορίας στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

0

Μεγάλο πύρινο μέτωπο ξέσπασε εκ νέου στη Ζήρια Αχαΐας, όπου επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο. Εκκενώθηκαν οι οικισμοί Ζήρια και Άνω Ζήρια, Καμάρες και Λαμπίρι. Πριν από λίγο δόθηκε εντολή εκκένωσης για τον Λόγγο και για τα ξενοδοχεία που βρίσκονται εκεί ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως στην περιοχή βρίσκεται ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς.
Νωρίτερα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είχε στείλει μήνυμα μέσω του 112 για τη μεγάλη φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Ανατολική Αχαΐα.  Με αυτί επισημάνθηκε η ανάγκη εκκένωσης της Ζήριας του Λαμπιρίου και των Καμαρών.


Με ασφάλεια απομακρύνθηκαν, για προληπτικούς λόγους, περίπου 110 παιδιά που φιλοξενούνταν σε κατασκήνωση στην παραλιακή περιοχή της Παναγοπούλας.
Παράλληλα, η Αστυνομία πραγματοποιεί συνεχείς επιχειρήσεις για την ασφαλή απομάκρυνση οδηγών αυτοκινήτων, που έχουν ακινητοποιηθεί στις παραλιακές περιοχές του Λαμπίρι και των Καμαρών. Σε ετοιμότητα βρίσκονται και σκάφη του Λιμενικού, που περιπολούν στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λαμπίρι και Καμαρών, ώστε, αν χρειαστεί, να συνδράμουν στην απομάκρυνση πολιτών. Για τον ίδιο λόγο είναι σε ετοιμότητα και ιδιωτικά σκάφη. Μάλιστα στήθηκε επιχείρηση εκκένωσης λουόμενων και παραθεριστών οι οποίοι είχαν καταφύγει στην ακτή για να προφυλαχθούν από τις φλόγες που κατευθύνονταν απειλητικά προς το μέρος τους, από το λιμενικό και από τις παραλίες της Μπούκας και του Καμαρίου.
Ήδη ε
πιστρατεύτηκε το φέρι μποτ Δημήτριος Σ. προκειμένου να μεταφέρει πολίτες που κινδυνεύουν από παραλίες τις οποίες πλησιάζει η φωτιά. Αποπνικτική η κατάσταση σε διάφορα σημεία του παραλιακού μετώπου της περιοχής που φλέγεται. 
Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, ενώ οι ισχυροί άνεμοι οδηγούν το μέτωπο προς κατοικημένες περιοχές.

Έχουν κινητοποιηθεί 95 πυροσβέστες με 33 οχήματα και τέσσερις ομάδες πεζοπόρων, το ΜΕΤΠΕ, τέσσερα  αεροσκάφη και ελικόπτερα, ενώ συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ. Στην κατάσβεση συνδράμει και το ρωσικό Beriev-200 .
Ήδη έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου στο ρεύμα προς Πάτρα, για όσα οχήματα κατευθύνονται προς Αθήνα, λόγω της πυρκαγιάς. Οι οδηγοί που κινούνται προς Αθήνα παρακαλούνται να χρησιμοποιήσουν την εθνική οδό Ναυπάκτου Ιτέας.

Share.

Comments are closed.