ΚΙΝΑΛ: Ετοιμάζονται για το ενδεχόμενο εκλογικού αιφνιδιασμού

0

Στην Χαριλάου Τρικούπη έχουν πια στο πίσω μέρος του μυαλού τους το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής σε εθνικές κάλπες. Τώρα, όμως, φαίνεται ότι έχουν ήδη αρχίσει και οι προετοιμασίες ενόψει ενός τέτοιου ενδεχομένου.
Αυτό προκύπτει από mail που έφυγε από το Γραμματέα της ΚΠΕ Μανώλη Χριστοδουλάκη προς τους Γραμματείς των ΝΕ του Κινήματος Αλλαγής όλης της χώρας, με το οποίο τους καλεί να διερευνήσουν κατά πόσον οι υποψήφιοι βουλευτές του 2019 ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν και στα επόμενα ψηφοδέλτια του κόμματος.
Ειδικότερα, αφού αναφέρει ότι «η ιδιαίτερη πολιτική συγκυρία που βιώνουμε, εν μέσω πανδημίας και υπό το βάρος των οικονομικών και κοινωνικών της επιπτώσεων, δημιουργεί την ανάγκη προετοιμασίας και ετοιμότητας της παράταξης και των οργανώσεών μας για το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εθνικών εκλογών», ο κ. Χριστοδουλάκης καλεί τους Γραμματείς των ΝΕ του Κινήματος Αλλαγής να διερευνήσουν και να ενημερώσουν μέχρι σήμερα 30 Ιουλίου για τη διαθεσιμότητα συμμετοχής εκ νέου στα ψηφοδέλτια του κόμματος των υποψηφίων βουλευτών του ψηφοδελτίου των εθνικών εκλογών του Ιουλίου του 2019. «Εφιστούμε ιδιαίτερα την προσοχή σας ότι η επιβεβαίωση πρόθεσης συμμετοχής στα ψηφοδέλτια μας αφορά μόνον το ενδεχόμενο διενέργειας εθνικών εκλογών το ερχόμενο φθινόπωρο και αποκλειστικά τους ήδη υποψηφίους βουλευτές μας το 2019», αναφέρεται στο σχετικό mail, ξεκαθαρίζοντας η κίνηση αυτή δεν έχει στόχο την αξιολόγηση των υποψηφίων του 2019, ούτε βεβαίως για διερεύνηση προσώπων και διατύπωση προτάσεων για νέες υποψηφιότητες, αφού τέτοιου είδους διαδικασίες αποτελούν αντικείμενο της Επιτροπής Ψηφοδελτίων που δεν έχει ακόμα συσταθεί, αφού παραδοσιακά η σύστασή της συναρτάται από τις πολιτικές εξελίξεις.
Με απλά λόγια, οι προετοιμασίες έχουν ήδη αρχίσει, αφού στο Κίνημα Αλλαγής θέλουν να είναι έτοιμοι για παν ενδεχόμενο και πάντως ώστε να μην «πιαστούν στον ύπνο» σε περίπτωση εκλογικού αιφνιδιασμού από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Share.

Comments are closed.