Το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην κωπηλασία από τον Στέφανο Ντούσκο στους Ολυμπιακούς του Τόκιο,που έκανε και παγκόσμιο ρεκόρ

0

Το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα, στο μονό σκιφ ανδρών στην κωπηλασία είναι γεγονός. Ο απίστευτος Στέφανος Ντούσκος με μία ονειρεμένη εμφάνιση που άγγιξε το τέλειο, ήταν αυτός που το κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και το πρώτο χρυσό στο εν λόγω άθλημα (η Ελλάδα έχει κατακτήσει 4 ακόμη ολυμπιακά μετάλλια στην κωπηλασία)
Ο Στέφανος Ντούσκος με τη χρυσή του εμφάνιση στους Ολυμπιακούς του Τόκιο έκανε και παγκόσμιο ρεκόρ!

Η τελική κατάταξη της κωπηλασίας
Η τελική κατάταξη της κωπηλασίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2021:

  1. Στέφανος Ντούσκος 6:40.45
  2. Κιέτιλ Μπορτς (Νορβηγία) 6:41.66
  3. Νταμίρ Μάρτιν (Κροατία) 6:42.58
  4. Σβέρι Νίλσεν (Δανία) 6:42.73
  5. Αλεξάντερ Βιαζόνκιν (Ρωσία) 6:49.09
  6. Μιντάουγκα Γκρισκόνις (Λιθουανία) 6:57.60

Η πορεία του Στέφανου Γκούσκου
O Στέφανος Ντούσκος, ως γνωστόν,  δεν ασχολούνταν εξ αρχής με την κωπηλασία, αφού μέχρι τα 15 του έκανε στίβο. Ακολούθως, το 2011 έκανε την πρώτη του προπόνηση στην κωπηλασία. «Ερωτεύτηκα αυτό το σπορ», έλεγε χαρακτηριστικά πριν από μερικά χρόνια σε συνέντευξή του.

Στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2016 στο Ρίο, συμμετείχε μαζί με την ελληνική ομάδα στο αγώνισμα των ελαφρών τετράκοπων σκιφ, όπου τερμάτισε στην 6η θέση.
Στους Μεσογειακούς Αγώνες 2018 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο διπλό σκιφ μαζί με τον Χρήστο Στεργιάκα. Ο Ντούσκος κατέκτησε μέσα στο 2018, δύο μετάλλια, ένα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μπρέστ της Λευκορωσίας και ένα στους Μεσογειακούς Αγώνες. Το 2019, ο Γιαννιώτης σκιφίστας αναδείχτηκε «ασημένιος» στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σαρασότα U23 στο απλό σκιφ.
Το 2020, ο Στέφανος Ντούσκος ήταν 5ος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ενώ δεν μετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, καθώς λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού ματαιώθηκε.
Την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο είχε εξασφαλίσει ο Στέφανος Ντούσκος, μετά το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο σκιφ στην Ευρωπαϊκή Προ-ολυμπιακη ρεγκάτα στο Βαρέζε, στις 8 Απριλίου 2021. Λίγες ημέρες μετά, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βαρέζε, ο Ντούσκος έμεινε εκτός βάθρου, καθώς ήταν 4ος στο απλό σκιφ.
Παράλληλα, ο Στέφανος Ντούσκος έχει διακριθεί αρκετές φορές σε επίπεδο νέων με μετάλλια σε παγκόσμια και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ενώ έχει κερδίσει πάνω από 20 χρυσά μετάλλια σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα.
«Αν θες να διακριθείς πρέπει να θυσιάσεις πολλά», έχει τονίσει στο παρελθόν. Οι κόποι του ανταμείφθηκαν φέτος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο 24χρονος Γιαννιώτης σκιφίστας, αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων κατάφερε να ανέβει στο βάθρο με το χρυσό μετάλλιο στο στήθος και τον εθνικό ύμνο να ακούγεται μέσα στο Τόκιο.

Share.

Comments are closed.