Γιάννης Μαγκριώτης*: Με το δίκαιο του κατακτητή δικαιολόγησε ο Ερντογάν την καταπάτηση του διεθνούς δικαίου σε Αμμόχωστο και Αγία Σοφία.

0

Μέσα σε 48 ώρες η Τουρκία δέχτηκε δυο καταδίκες από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, για την Αμμόχωστο και, από την ΟΥΝΕΣΚΟ, για την Αγία Σοφία.
Δυο φορές απάντησε με το επιχείρημα του κατακτητή:
1. «Η Οθωμανική Αυτοκρατορία κατέκτησε την Κωνσταντινούπολη, συνεπώς η Τουρκία σήμερα έχει κάθε δικαίωμα σε ότι υπάρχει στην πόλη». Και για να μην αφήσει καμία αμφιβολία, για τα πιστεύω του, δήλωσε: «Η Αγία Σοφία, είναι σύμβολο του Τουρκικού πολιτισμού», ναι την αποκαλεί «Αγία Σοφία» και δηλώνει ότι είναι μνημείο του Τουρκικού πολιτισμού.
2. «Η Αμμόχωστος κατακτήθηκε από τον Τουρκικό στρατό και ανήκει στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου».
Αλήθεια, η διεθνής κοινότητα πιστεύει ότι ο Ερντογάν θα αποδεχθεί το διεθνές δίκαιο, μόνο με ανακοινώσεις.
Ελληνική και Κυπριακή κυβέρνηση, πιστεύουν ότι, μπορούν να συνεχίσουν τον διάλογο με τον Ερντογάν, όταν αυτός, θεωρεί διεθνές δίκαιο ότι μπορεί να κατακτήσει;
Τώρα πρέπει να έχει συνέπειες ο Ερντογάν για την συμπεριφορά του κατακτητή, γιατί διαφορετικά ενισχύεται η πεποίθησή του ότι, μπορεί να συνεχίσει τις κατακτήσεις, εις βάρος του Ελληνισμού.

* Ο Γιάννης Μαγκριώτης είναι πρώην υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Κίνησης «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»

Πατήστε και δείτε όλα τα 247 προηγούμενα άρθρα του Γιάννη Μαγκριώτη

Share.

Comments are closed.