Χαλάνδρι Ορίζοντας 2023: Η ανούσια παρελθοντολογία και ο πολιτικός στρουθοκαμηλισμός του κ. Ρούσσου βλάπτουν σοβαρά τον ουσιαστικό πολιτικό διάλογο!

0

Όσα δημοσιοποιήσαμε ως δημοτική παράταξη σχετικά με τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Χαλανδρίου επιβεβαιώθηκαν μέχρι κεραίας από την απάντηση της διοίκησης του Δήμου. Πρόκειται για ένα κείμενο, το οποίο φέρνει εκ νέου στην επιφάνεια όλα τα άλυτα πολιτικά της προβλήματα και που όσο κυλάει ο χρόνος τη βυθίζουν σε ακόμη μεγαλύτερη εσωστρέφεια. Ακόμη και ο πλέον αδαής είναι σε θέση να διαπιστώσει ότι η φθορά της εξουσίας αφήνει ανεξίτηλα τα σημάδια της πάνω στη δημοτική αρχή.
Ο κύριος Ρούσσος, όντας σχεδόν 7 χρόνια δήμαρχος της πόλης, αρέσκεται ακόμη στην ακατάσχετη, επαναλαμβανόμενη παρελθοντολογία, η οποία –επί του προκειμένου- έχει απαντηθεί εμφατικά από τους πολίτες του Χαλανδρίου εδώ και 2 χρόνια. Η νέα Κίνηση Πολιτών «Χαλάνδρι-Ορίζοντας 20203», της οποίας επικεφαλής της είναι ο Μάνος Κρανίδης, κατάφερε μέσα σε 5 (!) μήνες, από την ίδρυση της , να συγκεντρώσει ένα συγκλονιστικό ποσοστό αποδοχής που της έδωσε ξεκάθαρα τη θέση της ελάσσονος αντιπολίτευσης στις εκλογές του 2019. Εκεί σταματά κάθε σοβαρή συζήτηση περί της πολιτικής του αξιολόγησης ως δημοτικού συμβούλου και αντιδημάρχου κατά την περίοδο 2010-2014. Η απάντηση των πολιτών ήταν αμείλικτη κύριε Ρούσσο, όταν την ίδια ώρα εσείς, με το «τεράστιο έργο σας»(;), αγκομαχήσατε να κερδίσετε στον δεύτερο γύρο έναν πολιτικό αντίπαλο που είχατε συστηματικά υποτιμήσει και απαξιώσει.
Ειδικότερα, σε σχέση με τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας, ο δήμαρχος ξεπέρασε τον εαυτό του. Μας επιτίμησε γιατί βγάλαμε ανακοίνωση 5 μήνες μετά την τραγική (για αυτόν) συνεδρίαση της 5ης Φεβρουαρίου 2021. Mας εγκαλεί γιατί η επικοινωνία μας με το Προσωπικό του Δήμου δεν είναι στα χρονικά πλαίσια που εκείνος ορίζει, δηλαδή ο δήμαρχος αντιλαμβάνεται την επικοινωνία με τους εργαζόμενους του Δήμου ως «α λα καρτ» διαδικασία! Έτσι ακριβώς όπως (δεν) έκανε και δεν κάνει διαβούλευση με τους εργαζόμενους του Δήμου για τον ΟΕΥ.
Είπαμε φωναχτά κρυμμένες αλήθειες, τις οποίες ο κύριος Ρούσσος δεν μπόρεσε να αντικρούσει ούτε στο ελάχιστο. Η αλήθεια ενοχλεί, ειδικά εκείνους που συστηματικά χρησιμοποιούν την παρωχημένη προπαγάνδα για να «βαφτίζουν το κρέας ψάρι», αυτούς που η υποκρισία περί συναίνεσης καταρρίπτεται όταν οι αληθινές προθέσεις τους αποκαλύπτονται. Προφανώς στο απομονωμένο δημαρχιακό γραφείο του 5ου ορόφου, έφτασε άμεσα ο απόηχος της ανακοίνωσής μας προς στους εργαζόμενους και η θερμή ανταπόκρισή που υπήρξε. Τους ευχαριστούμε πολύ για την άμεση επικοινωνία μαζί μας, τώρα ξέρουν πως υπάρχει στην πράξη μία δημοτική παράταξη που γνωρίζει τις σύγχρονες διαδικασίες αξιολόγησης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού και τοποθετεί τον άνθρωπο-εργαζόμενο στο επίκεντρο της κουλτούρας διοίκησής του.
Μία δημοτική παράταξη που διατυπώνει σταθερό λόγο αδιαφορώντας για την συστημική σκοπιμότητα και ασκεί δομική αντιπολίτευση, πράγμα που ο κύριος Ρούσσος και οι σύντροφοί του δεν το έκαναν ποτέ, τα πολλά χρόνια που βρίσκονταν στην αντιπολίτευση. Εκεί που το στείρο ΟΧΙ ήταν η μόνιμη επωδός τους ακόμη και στα απλούστερα των ζητημάτων.
Τέλος, οι αναφορές στην ΚΕΔΕ δείχνουν το στρατηγικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η δημοτική αρχή μετά από την οικειοθελή αποχώρηση άξιων υπαλλήλων που υπηρετούσαν σε κρίσιμες θέσεις, ειδικά στον διοικητικό και οικονομικό τομέα. Το Χαλάνδρι πρέπει να είναι πανελλαδικά ο μόνος Δήμος που οι εργαζόμενοί του αποχωρούν μαζικά, ενώ την ίδια ώρα αυτοί που θέλουν να έλθουν (κατά δήλωση της διοίκησης) ..τελικά δεν έρχονται ποτέ! Είναι το αθόρυβο «επίτευγμα» της διοίκησης Ρούσσου που δεν θα συμπεριληφθεί ποτέ στα πανηγυρικά φυλλάδια και βίντεο προβολής του έργου της, δράση που επιβαρύνει άνευ λόγου τον Χαλανδραίο πολίτη με χιλιάδες ευρώ ετησίως.
ΥΓ: όσο για τις ειρωνικές «λογοτεχνικές» αναφορές μόνο θυμηδία προκαλούν. Προφανώς και γνωρίζουμε ότι ο Δον Κιχώτης ήταν αυτός που κυνηγούσε ανεμόμυλους, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαμε να αποδώσουμε τον ρομαντισμό του ήρωα στον κύριο Ρούσσο. Οπότε προτιμήσαμε την προσομοίωση με τον συνοδοιπόρο του Σάντσο, άλλωστε ο δήμαρχος της πόλης πρέπει να είναι στην πράξη «ταπεινός υπηρέτης» του δημοσίου συμφέροντος, ρόλο που υποδύεται μάλλον αδέξια ο κύριος Ρούσσος, εδώ και 7 χρόνια.
Η δημοτική ομάδα Χαλάνδρι Ορίζοντας 2023.

Share.

Comments are closed.