Κυκλοφόρησε το νέο παραμύθι της Μάρθας Βασκαντήρα  “Η Ροδακινιά και η Νεράιδα”

0

Το νέο αυτό παραμύθι της Μάρθας Βασκαντήρα «Η Ροδακινιά και η Νεράιδα» αναφέρεται  στην διαφορετικότητα των ανθρώπων και στην υποτιμητική συμπεριφορά κάποιων που πολλές φορές γίνεται βίαιη, απέναντι σε κείνους που θεωρούν πως είναι κατώτεροί τους. Είναι ένα παραμύθι διδακτικό με πολλά  κοινωνικά μηνύματα που ταυτόχρονα ψυχαγωγεί τους μικρούς μας φίλους.
Η καλόκαρδη Ροδακινιά προσπαθεί να επιβιώσει στο δάσος που ζει τόσα χρόνια. Οι απαράδεκτες  όμως επιθέσεις που δέχεται από τα άλλα δέντρα επειδή δεν είναι αρκετά όμορφη και καρποφόρα δυσκολεύουν πολύ  τη ζωή της. Ώσπου κάποια στιγμή μία μεγάλη ανατροπή θα αλλάξει ότι μέχρι σήμερα θεωρούσε δεδομένο και θα επηρεάσει τις τύχες και των υπόλοιπων δέντρων…
Το παραμύθι η Ροδακινιά και η Νεράιδα αγκαλιάστηκε με πολλή αγάπη από τις εξαιρετικές εκδόσεις «Κούρος» που έγιναν χορηγοί αυτής της διδακτικής ιστορίας και στήριξαν με όλη την ευαισθησία τους αυτή την έκδοση.
«Θέλω να ευχαριστήσω ολόψυχα την υπέροχη κυρία Σταυρούλα Βενιέρη , συγγραφέα και υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων των εκδόσεων «Κούρος» καθώς και τον εξαίρετο εκδότη μου κύριο Δημήτρη Φύκιρη,  που είναι πάντα δίπλα μου και έχουμε μία θαυμάσια συνεργασία από την αρχή της γνωριμίας μας.» αναφέρει σε δήλωσή της η συγγραφέας

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
Η Μάρθα Βασκαντήρα γεννήθηκε  το  1977  στην  Πάτρα. Σπούδασε Φιλολογία και Φιλοσοφία στο πανεπιστήμιο Πατρών.

Συνολικά έχουν εκδοθεί οχτώ βιβλία της
Έξι ποιητικές συλλογές: «Οι  Νεανικοί μου  Στοχασμοί»  εκδόσεις  Περί Τεχνών,   «Καλή  σας νύχτα», εκδόσεις Γαβριηλίδη, «Απολογισμός» εκδόσεις «Π. Κούλης», συλλογικό ποιητικό έργο  «Γραφής  Έργα», εκδόσεις Ωρίωνας, «Δούρειος Ίππος» και οι θεατρικοί –ποιητικοί μονόλογοι «Ειρήνη» από τις  εκδόσεις Κούρος και δυο παραμύθια, «Ντάλια», εκδόσεις «ΚΟΥΛΗΣ» το οποίο δραματοποιήθηκε στη Πάτρα και «ο Άγιος Βασίλης των Πάγων», εκδόσεις Κούλης.
Ποιήματα της επίσης έχουν δραματοποιηθεί σε παραστάσεις από θεατρικές ομάδες στην Αθήνα.
Έχει  βραβευτεί σε διαγωνισμούς θεάτρου, τραγουδιού και ποίησης .. Είναι μέλος της «Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών», του Οργανισμού Νέων Καλλιτεχνών και ειδική γραμματέας της Εταιρίας Λογοτεχνών Νοτιοδυτικής Ελλάδας, όπου παλιότερα είχε χρηματίσει Γενική Γραμματέας. Για το ποίημα της «Αφανισμός» εις μνήμην της σφαγής των Ποντίων και για τα 25 χρόνια προσφοράς της στον Πολιτισμό  βραβεύτηκε από τον «Φάρο Έλληνοουκρανικής Φιλίας». Τον Ιούνιο του  2020 ανέλαβε την  Συγγραφή του θεατρικού έργου «Tango Deseos» και σκηνοθέτησε  την παράσταση  για την σχολή χορού Εμμέλεια,«Tango». Ένα ποίημα της έχει μεταφραστεί και έχει αναρτηθεί στη σελίδα των ποιητών του κόσμου και της Ευρώπης. Δύο ποιήματα της θα συμπεριληφθούν στο τόμο της «Φιλολογικής Πρωτοχρονιάς 2022». Τρία ποιήματα της έχει απαγγείλει ο σπουδαίος και δημοφιλής ηθοποιός Γιώργος Σουξές. Τα ποιήματα αυτά έχουν ανέβει στο διαδίκτυο. Σε παγκόσμιο διαγωνισμό ποίησης που διοργάνωσε ο σύλλογος λόγου, μουσικής και τέχνης «Λίνος» απέσπασε το γ’ βραβείο. Συμμετείχε σε συμπόσιο ποίησης  που διοργάνωσε το Munir Mezyed Foundation for  Arts &culture στη Ρουμανία.

Share.

Comments are closed.