Κορονοϊός: Γεμίζουν σταδιακά με ανεμβολίαστους τα νοσοκομεία

0

Ο κορονοϊός εξαπλώνεται εκ νέου σε όλη τη χώρα, με τον αριθμό των κρουσμάτων να παγιώνεται κοντά και πάνω από τα 3.000 ημερησίως, με την Αττική, τη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη να βρίσκονται στο επίκεντρο.
 Το πιο ανησυχητικό, όμως, είναι η αύξηση των νοσηλειών στο ΕΣΥ, καθώς οι κλίνες στα νοσοκομεία αρχίζουν και πάλι να γεμίζουν. Πάνω από 1.000 άτομα νοσηλεύονται ήδη σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων οι περισσότεροι ανεμβολίαστοι. Οι διασωληνωμένοι ασθενείς αυξήθηκαν σε 130.
Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στο νοσοκομείο “Γ. Γεννηματάς” την περασμένη εβδομάδα έγιναν 5 εισαγωγές ασθενών με Covid, ενώ χθες με το τέλος της εφημερίας οι εισαγωγές είχαν φτάσει τις 25.
Αντίστοιχη τάση παρατηρήθηκε και στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. «Παρατηρήσαμε αύξηση των εισαγωγών κατά 30-40 και 50% των εισαγωγών από εφημερία σε εφημερία. έχουν διπλασιαστεί οι εισαγωγές σε σχέση με πριν από 20-25 ημέρες. Τις περισσότερες φορές άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί», δήλωσε ο Δημήτρης Πιστόλας, Διευθυντής Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Ευαγγελισμού.
Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, στο νοσοκομείο Σωτηρία τον Ιούνιο η πληρότητα στις κλίνες covid άγγιζε το 30% ενώ τις τελευταίες ημέρες το ποσοστό εκτοξεύτηκε στο 100%.
Παράλληλα, παρατηρώντας τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, διαπιστώνεται ότι ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων πέφτει σταδιακά. Τώρα βρίσκεται στα 65 έτη, ενώ υπάρχει μια ισορροπία όσον αφορά τους ασθενείς στις ΜΕΘ που είναι άνω των 65 ετών με αυτούς που είναι από 40 έως 64.
Συγκεκριμένα, το 47,7% σήμερα αφορά σε ανθρώπους των παραγωγικών ηλικιών 18-64 ετών και μόλις το 52,3% σε ηλικιωμένους άνω των 65 ετών, κάτι που δείχνει ότι η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη των νεότερων τούς καθιστά ιδιαίτερα ευάλωτους στον ιό.

Share.

Comments are closed.