Το ΚΙΝΑΛ κάνει καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ πατάει σε δύο βάρκες “χαϊδεύοντας” τους αντιεμβολιαστές

0

Με βασικό σύνθημα “Νοιαζόμαστε, εμβολιάζομαστε” ξεκίνησε η καμπάνια του Κινήματος Αλλαγής, με την οποία το κόμμα καλεί τους πολίτες να εμβολιαστούν για τον κορονοϊό. Την ώρα που σαρώνει η μετάλλαξη Δέλτα, αλλά η Ελλάδα βρίσκεται ακόμη μακριά από το αναγκαίο τείχος ανοσίας του 70-80% του πληθυσμού, κυβέρνηση, τοπική αυτοδιοίκηση, επιστημονικοί φορείς και κόμματα έχουν ριχτεί στη μάχη της πειθούς, ώστε να εμβολιαστούν εγκαίρως όσο το δυνατόν περισσότεροι.
Στον αντίποδα υπάρχουν οι λεγόμενοι αρνητές ή αλλιώς “ψεκασμένοι”, παλαιοημερολογίτες, συνομωσιολόγοι, κλπ που διαδηλώνουν με σταυρούς και σημαίες καταγγέλλοντας τσιπάκια, αλλαγή DNA και διάφορες άλλες φαντασιοπληξίες. Το κοινό των αρνητών διεκδικεί ο Κυριάκος Βελόπουλος της Ελληνικής Λύσης, ο φυλακισμένος Ηλίας Κασιδιάρης, αλλά και διάφοροι “αναρχοαυτόνομοι” της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς με συνθήματα “δεν είναι πανδημία, είναι πειθαρχία“.
Το Κίνημα Αλλαγής, λοιπόν, παρά το μικρό του ποσοστό, βγαίνει μπροστά. Η Φώφη Γεννηματά ανέφερε πώς στόχος της καμπάνιας είναι να φτάσει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.
«Ξεκινά η καμπάνια του Κινήματος Αλλαγής. Το μήνυμά μας είναι: Νοιαζόμαστε, εμβολιαζόμαστε», δήλωσε εγκαινιάζοντας την εμβολιαστική εκστρατεία του Κινήματος Αλλαγής, η Πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά στα πλαίσια της περιοδείας της στη Μεσσηνία.
Ειδικότερα, η κ. Γεννηματά ανέφερε: «Με χαρά βρίσκομαι στην πατρίδα μου και ξεκινώ τις συναντήσεις μου με τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας, ο οποίος δημόσια πήρε θέση υπέρ του εμβολιασμού. Είναι θετικό που η Εκκλησία έχει προχωρήσει στην έκδοση σχετικού φυλλαδίου. Η πανδημία καλπάζει. Καλώ όλους τους πολίτες να ακούσουν τη φωνή της επιστήμης, τη φωνή της λογικής και να εμβολιαστούν».
Όπως είπε «λέμε ναι στον εμβολιασμό, όχι στον διχασμό». Η καμπάνια «Νοιαζόμαστε, εμβολιαζόμαστε» του Κινήματος Αλλαγής θέτει ως στόχο ο εμβολιασμός να θεωρείται από τους πολίτες όλων των ηλικιών ως μια πράξη ατομικής και συλλογικής ευθύνης, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.
Στο αντίποδα κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα το κόμμα της αντιπολίτευσης κινείται ανάμεσα στον ρεαλισμό της πανδημίας και τις θεωρίες συνομωσίας, ο οποίος την Πέμπτη στη Βουλή καταψήφισε την τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών μαζί με  το ΚΚΕ, το ΜέΡΑ25 και την Ελληνική Λύση.
Η διγλωσσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης έγινε εμφανής στη Βουλή, καθώς από τη μία πλευρά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Γιάννης Ραγκούσης δήλωνε πως «είμαστε κατηγορηματικά υπέρ του εμβολιασμού και υπέρ της υποχρεωτικότητας του σε συγκεκριμένες κατηγορίες υγειονομικού προσωπικού», αλλά το κόμμα του καταψήφισε τη ρύθμιση, κατηγορώντας την κυβέρνηση για έλλειψη σοβαρότητας.

Την ίδια ώρα, άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Ανδρέας Ξανθός, απέφυγαν να τοποθετηθούν ξεκάθαρα, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να πείσει όσους δεν έχουν εμβολιαστεί και όχι να καταφεύγει σε «εκβιασμούς και απειλές». Ωστόσο, δεν απάντησε στο πώς μπορούν να πειστούν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία που βλέπουν επί 1,5 χρόνο κρούσματα και διασωληνωμένους, αλλά αρνούνται να εμβολιαστούν.
Και όλα αυτά την ώρα που ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης αρνείται να εμβολιαστεί, λέγοντας ότι δεν χρειάζεται, ενώ η Θεοδώρα Τζάκρη μιλάει για εμβόλια με “προσωρινή άδεια”.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse (ΣΚΑΪ, 7.7.2021), το 65% των πολιτών λέει “σίγουρα ναι” ή “μάλλον ναι” στον υποχρεωτικό εμβολιασμό εργαζομένων που έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο.
Αντίστοιχα, σύμφωνα και με τη δημοσκόπηση της Marc για το “ΘΕΜΑ” στις 27.6, το 65% των πολιτών πιστεύει ότι πρέπει να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για ορισμένες ομάδες, ενώ ζητούν απομάκρυνση ή μετάθεση για τους “αρνητές”.

Share.

Comments are closed.