Γιάννης Μαγκριώτης*: Η Τουρκία δημιουργεί συνεχώς νέα τετελεσμένα, εμείς δεν μπορούμε να συνεχίσουμε την τακτική των λεκτικών αντιδράσεων.

0

Ο Ερντογάν στα κατεχόμενα, την ημέρα της μαύρης επετείου της εισβολής του 1974, συνεπής στην αναθεωρητική στρατηγική του, ανακοίνωσε την παράδοση τμήματος της Αμμοχώστου στην Τουρκοκυπριακή διοίκηση των κατεχόμεμων, παραβιάζοντας κατάφερα τις αποφάσεις του ΟΗΕ.
Δήλωσε και πάλι ότι, η μόνη λύση του Κυπριακού προβλήματος είναι τα δύο ξεχωριστά κράτη, δίνοντας τέλος σε κάθε συζήτηση για λύση του Κυπριακού στην βάση του ενιαίου κράτους, δηλαδή μια διζωνική-δικοινοτική Ομοσπονδία.
Είναι γεγονός ότι, η πρόκληση του Ερντογάν είναι πολύ μεγάλη, όπως οτι και η αντίδραση της ΕΕ, της Ουάσιγκτον, της Μόσχας, ακόμη και του Λονδίνου, είναι αυστηρή απέναντι στην Τουρκία, αυτή τη φορά.
Δυστυχώς όμως, όπως κάθε φορά, οι λεκτικές αντιδράσεις ξεχνιούνται, μένουν όμως τα τετελεσμένα που δημιουργεί η Τουρκία.
Είναι η ώρα, Ελλάδα και Κύπρος, να απαιτήσουν πρακτικές απαντήσεις στις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και των αποφάσεων του ΟΗΕ και της ΕΕ.
Δεν μπορεί να συνεχίσει η κυβέρνηση τον προσχηματικό διάλογο με την Άγκυρα, που δίνει άλλοθι στην αναθεωρητική πολιτική της.

* Ο Γιάννης Μαγκριώτης είναι πρώην υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Κίνησης «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»

Πατήστε και δείτε όλα τα 246 προηγούμενα άρθρα του Γιάννη Μαγκριώτη

Share.

Comments are closed.