Categories: Κοινωνία

«Χαλάνδρι σε Δράση» – Γ. Κουράσης: Κύριε Ρούσσο οφείλετε να βάζετε την Υγεία των Δημοτών του Χαλανδρίου πάνω από τις παραταξιακές σας εμμονές.

Ο επικεφαλής της παράταξής μας «Χαλάνδρι σε Δράση» πρ. Δήμαρχος Γιώργος Κουράσης πρότεινε στην συνεδρίαση του ΔΣ την δημιουργία Διαδημοτικής «Ομάδας αντί-COVID» η οποία θα αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε σε συνεργασία με ειδικούς, προσωπικότητες του Δήμου και Φορείς, να επιτύχουν στο Χαλάνδρι τη μεγιστοποίηση του αριθμού των εμβολιασμένων.
Άραγε ποιος θα μπορούσε να διαφωνήσει με αυτή την πρόταση που συμπεριλαμβάνει όλες τις Δημοτικές παρατάξεις και όλους του φορείς της πόλης μας με στόχο η διαδημοτική «Ομάδα αντιCOVID»:

  1. Να δρομολογήσει,υλοποιήσει και παρακολουθήσει δράσεις που θα έχουν αποκλειστικό σκοπό να πεισθούν οι ανεμβολίαστοι Χαλανδραίοι να εμβολιαστούν.
  2. Να προσεγγίσειπροσωπικότητες της πόλης που μπορεί να γίνουν αρωγοί στην προσπάθεια.
  3. Να συνεργασθείμε τους θεσμικούς Φορείς (ΕΟΔΥ, Πολιτική Προστασία, Υπ. Υγείας), τους επιστήμονες της πόλης, τους τοπικούς Φορείς, τη Σχολική κοινότητα, εκπαιδευτικούς και τους ιερείς της πόλης.
  4. Να ανατεθείσε διαφημιστική εταιρεία η δημιουργία spot κλπ.
    Σίγουρα κανείς δεν περίμενε διαφωνία σε αυτή την υπερκομματική πρόταση.

Σίγουρα κανείς δεν περίμενε διαφωνία σε αυτή την υπερκομματική πρόταση. Και όμως ο Δήμαρχος κ. Ρούσσος διαφώνησε!!
Με το έωλο επιχείρημα ότι δεν είναι δουλειά του Δήμου ο εμβολιασμός των δημοτών. Δεν είναι δουλειά του Δήμου η ενημέρωση των πολιτών, η προστασία των ευάλωτων συμπολιτών μας, η ενεργή συμμετοχή στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της μεγαλύτερης πανδημίας που ζει ο πλανήτης τα τελευταία 100 χρόνια.
Δεν είναι δουλειά του Δήμου η ενεργή συμμετοχή και η αρωγή στις προσπάθειες που κάνει η πολιτεία και οι επιστημονικοί φορείς να δείξουν πόσο ασφαλής και αποτελεσματικός είναι ο εμβολιασμός.
Ο Δήμαρχος που δεν διστάζει να υψώσει την Παλαιστινιακή σημαία στο Δημαρχείο και να ασχολείται επί παντός επιστητού στην εγχώρια και διεθνή πολιτική σκηνή αρνείται να προστατεύσει την υγεία των δημοτών του Χαλανδρίου.
Την ίδια ώρα ο συνοδοιπόρος του στην διοίκηση του Δήμου ιατρός κ. Λαδόπουλος επικεφαλής της παράταξης «Μπορούμε όλοι μαζί για το Χαλάνδρι» στην τοποθέτηση του στο δημοτικό συμβούλιο  υποστήριξε -ούτε λίγο ούτε πολύ- ότι τα εμβόλια δεν είναι πιστοποιημένα και δεν έχουν περάσει από την πειραματική φάση καθώς επίσης ότι τα νέα στελέχη του κορονοϊού είναι «δέκα φορές ασθενέστερα”.
Απόψεις πέρα από κάθε επιστημονική λογική που έρχονται σε αντίθεση με ό,τι πληροφορεί η Παγκόσμια Επιστημονική κοινότητα. Άραγε και ο κ. Ρούσσος συμμερίζεται τις απόψεις του συνεργάτη του; Μήπως εκεί οφείλεται στην πραγματικότητα η άρνησή του;
Γνωρίζουμε ότι για τον κ. Ρούσσο η άρνηση σε κάθε πρόταση της αντιπολίτευσης και των άλλων παρατάξεων είναι η καθημερινή του πρακτική. Όμως αιδώς κ. Δήμαρχε. Η υγεία των Δημοτών είναι πάνω από όλα και από όλους!

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Νίκος Ανδρουλάκης από Αρκαλοχώρι: Η 9η Ιουνίου είναι ευκαιρία να στείλει ο λαός ένα μήνυμα αποδοκιμασίας στην κυβέρνηση

«Δυστυχώς, η ΝΔ περιφρονεί τα πραγματικά προβλήματα και για όλα η απάντηση είναι 41%. Είθε ο…

12 ώρες ago

Εκδήλωση Re-Public & ιδρύματος Friedrich Ebert Stiftung με θέμα «Πως μια προοδευτική Ευρώπη θα επηρεάσει την εργασία στην Ελλάδα»

Την Τρίτη 14 Μαΐου στις 19:30 το απόγευμα στο Impact hub, Καραϊσκάκη 28 στο κέντρο…

14 ώρες ago

Παράταση αιτήσεων έως 31/5 για το πρόγραμμα Καλοκαιρινής απασχόλησης στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης!

Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης στηρίζει τα παιδιά και τις οικογένειές τους, υλοποιώντας πρόγραμμα καλοκαιρινής…

15 ώρες ago

Στη γραμμή Πολάκη και ο Κασσελάκης: Μόλις τα βρήκε σκούρα με την Χρηστίδου πέταξε το ακουστικό και έφυγε από την εκπομπή [βίντεο]

Στον αέρα της εκπομπής του MEGA με τη Σίσσυ Χρηστίδου «Χαμογέλα και Πάλι» βγήκε σήμερα…

16 ώρες ago

Δήμος Βριλησσίων: Ελεύθερη πρόσβαση στους αθλητικούς χώρους

Με γνώμονα τη δημιουργία περισσότερων ευκαιριών για την άθληση των συμπολιτών μας, κάθε ηλικίας, ο…

22 ώρες ago

Πρώτη έκθεση έργων της Δημοτικής Πινακοθήκης του Δήμου Χαλανδρίου

Εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 13 Μαΐου η έκθεση των πρώτων έργων της Δημοτικής Πινακοθήκης που δημιούργησε…

22 ώρες ago