Γιάννης Μαγκριώτης: Το δάσος του Σέιχ-Σου, ζητά φροντίδα και προστασία.

0

Το δάσος του Σέιχ-Σου, είναι ο μοναδικός πράσινος πνεύμονας της Θεσσαλονίκης, της πόλης που δυστυχώς, έχει μια θλιβερή πρωτιά.
Είναι η πόλη με το λιγότερο πράσινο ανά κάτοικο στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
Πέρσι η χώρα μας παραπέμφθηκε στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο από την ΕΕ, για την υπερβολική μόλυνση της Θεσσαλονίκης, ειδικά σε αιωρούμενα σωματίδια, που είναι επικίνδυνα για την υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών της.
Η κλιματική κρίση είναι παρούσα και τίποτα δεν φαίνεται να συγκινεί τους αρμόδιους.
Και φέτος οι αρμόδιοι τον Μάιο, έκαναν τις καθιερωμένες δηλώσεις για την ετοιμότητα που έχουν στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, έχοντας δώσει βάρος στην πρόληψη.
Στην πρώτη πυρκαγιά, αποκαλύφθηκε η κενότητα των υποσχέσεών τους, ειδικά της κυβέρνησης. Το δάσος ήταν γεμάτο εύλεκτα υλικά, που έπρεπε να είχαν εγκαίρως απομακρυνθεί.
Θυμίζω ότι, περίπου το μισό δάσος ουσιαστικά έχει καταστραφεί τα τελευταία χρόνια από τον “φλοιοφάγο”, χωρίς καμιά ουσιαστική αντιμετώπιση από τους αρμοδίους.
Οι πολίτες καταγγέλλουν επίσης το χάος στην κίνηση των αυτοκινήτων, ειδικά στον περιφερειακό της Θεσσαλονίκης, και οι αρμόδιοι ρίχνουν την ευθύνη ο ένας στον άλλον, λες και δεν μπορούν να έχουν ένα σχέδιο συντονισμού, που θα εφαρμόζουν σε ανάλογες περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.
Αυτή την φορά, έχοντας την βοήθεια της άπνοιας, η πυρκαγιά ελέγχθηκε σχετικά γρήγορα από την πυροσβεστική, ελπίζω να μην υπάρχει δεύτερη δοκιμασία το φετινό καλοκαίρι, γιατί οι αρμόδιοι έχουν την λύση: “Θα φταίνε οι άλλοι”.

* Ο Γιάννης Μαγκριώτης είναι πρώην υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Κίνησης «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»

Πατήστε και δείτε όλα τα 244 προηγούμενα άρθρα του Γιάννη Μαγκριώτη

Share.

Comments are closed.