Ιερά Σύνοδος: Στο τραπέζι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των κληρικών και η είσοδος στις εκκλησίες με πιστοποιητικό

0

Η συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου αύριο Τρίτη θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη, γιατί σε αυτή θα εξεταστούν σειρά μέτρων που μπορεί να πάρει η Εκκλησία για να συνεισφέρει στον αγώνα κατά της πανδημίας του κορονοϊού.
Στη συνεδρίαση θα παρευρεθεί ο ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας και σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, στο τραπέζι των συζητήσεων αναμένεται να “πέσει” και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των κληρικών, μέτρο που αναμένεται να διχάσει τους πιστούς.
Παράλληλα εξετάζεται, όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, η είσοδος στους ναούς να γίνεται μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού. Οι ιεράρχες και ο Αρχιεπίσκοπος προβληματίζονται ιδιαίτερα για τους αρνητές κληρικούς του κορονοϊού, αντίθετα υπολογίζουν πολύ στους ιερείς που πρωτοστατούν στον αγώνα για τους εμβολιασμούς.

Ιερώνυμος: Η Εκκλησία θα συνδράμει
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, στην συνάντηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον περασμένο μήνα για το θέμα της πανδημίας και του εμβολιασμού, τόνισε πως η Εκκλησία θα συνδράμει στη μάχη κατά της υγειονομικής κρίσης. Μάλιστα, υποσχέθηκε στον πρωθυπουργό πως θα υπάρξει και κήρυγμα από τους ιερείς στις εκκλησίες, ώστε να βοηθήσουν να πειστεί όλος ο πληθυσμός να εμβολιαστεί.

Share.

Comments are closed.