Νέος συναγερμός σε κατασκήνωση και στο Λαύριο, την τέταρτη κατά σειρά -Εντοπίστηκαν 6 κρούσματα κορονοϊού

0

Μετά τα κρούσματα Κορονοϊού που διαπιστώθηκαν σε τρεις κατασκηνώσεις σε Καπανδρίτι, Χαλκιδική και Χανιά, τώρα έχουμε τουλάχιστον έξι νέα κρούσματα σε τέταρτη κατασκήνωση σε παραθαλάσσια περιοχή του Λαυρίου, σύμφωνα με πληροφορίες του notioanatolika.gr.
Τα κρούσματα αυτά καταγράφηκαν, σύμφωνα με την παραπάνω ιστοσελίδα,  τόσο μεταξύ παιδιών όσο και μεταξύ στελεχών της κατασκήνωσης.
Μόλις τα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν, κλήθηκαν οι γονείς και παρέλαβαν τα παιδιά που είχαν προσβληθεί, αλλά και όλα όσα βρίσκονταν στις ίδιες ομάδες με αυτά, ενώ απομακρύνθηκαν και οι ομαδάρχες και ομαδάρχισσές τους.
Να σημειωθεί ότι η κατασκηνωτική περίοδος άρχισε την Πέμπτη 1η Ιουλίου και βέβαια, κατά την προσέλευση των παιδιών, τηρήθηκαν αυστηρά όλα τα μέτρα. Συγκεκριμένα τα παιδιά όφειλαν να έχουν μαζί τους εκτυπωμένο και να το παραδίδουν στον υπεύθυνο, αρνητικό αποτέλεσμα ελέγχου με ταχεία μέθοδο ανίχνευσης αντιγόνου (rapid- test) που πραγματοποιήθηκε εντός 24 έως 48 ωρών πριν από την προσέλευση.
Λίγα εικοσιτετράωρα μετά τη διαπίστωση των κρουσμάτων αυτών υπήρξε επίσκεψη κλιμακίου του ΕΟΔΥ, ενώ η διοίκηση της κατασκήνωσης ανέλαβε την υποχρέωση να υποβάλει, ανά τέσσερις ημέρες και με δικά της έξοδα, όλους όσοι εμπλέκονται σε αυτή (κατασκηνωτές, στελέχη και εργαζόμενους) σε νέα rapid tests.
Επιπροσθέτως δεν πραγματοποιούνται επισκεπτήρια γονέων οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να φτάνουν μέχρι την είσοδο της κατασκήνωσης για να παραλάβουν ρούχα και αντικείμενα των κατασκηνωτών ή να τους παραδώσουν νέα.

Share.

Comments are closed.