Ναύπακτος: Έχασε τους γονείς του πριν δύο μήνες από κορονοϊό, αλλά με 18.685 μόρια στις Πανελλήνιες τους έκανε περήφανους

0

Ο Δημήτρης – Πολύκαρπος Καρακώστας πριν δύο μήνες έχασε και τους δυο γονείς του,  αλλά δεν το έβαλε κάτω και τελικά τους έκανε περήφανους, έστω και μετά θάνατον, με την επίδοση του στις Πανελλήνιες 2021.
Ήταν τότε που η Ναύπακτος συγκλονίστηκε από τον χαμό του πρώην αντιδημάρχου Κώστα Καρακώστα 56 ετών και της Νικολίτσας Μούρτου 51 ετών, τους γονείς του Δημήτρη, που έφυγαν χτυπημένοι από τον κορονοϊό.
Για την ιστορία να πούμε ότι ο Κώστας Καρακώστας είχε γεννηθεί το 1964 και ήταν καθηγητής Φυσικός. Υπήρξε υποψήφιος δήμαρχος, εξελέγη δύο φορές δημοτικός σύμβουλος, ενώ διετέλεσε και αντιδήμαρχος. Επιπλέον υπήρξε μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Φροντιστών νομού Αιτωλοακαρνανίας, της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ναυπακτίας και της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας. Η σύζυγός του Νικολίτσα Μούρτου, καθηγήτρια χημικός, άφησε κι αυτή το στίγμα της και στα κοινά εκπροσωπώντας τους συνάδελφους της στο ΔΣ της τοπικής ΕΛΜΕ.
Πίσω τους, άφησαν και τα τέσσερα αγόρια τους, με τον έναν, τον Δημήτρη, στην 3η Λυκείου να δίνει Πανελλαδικές, ενώ τα άλλα 3 παιδιά να είναι φοιτητές σε πανεπιστημιακές σχόλες.
Ο Δημήτρης, που πριν έναν χρόνο μας έκανε περήφανους με την μεγάλη του επιτυχία στην 52η Ολυμπιάδα Χημείας, στην οποία κατέκτησε εύφημο μνεία και φέτος, αν και βρέθηκε σε πολύ δύσκολη κατάσταση χάνοντας τους γονείς του, δεν το έβαλε κάτω, πάλεψε και νίκησε.
Είναι χαρακτηριστικό να αναφέρουμε ότι τη ημέρα που θα εξεταζόνταν στην Χημεία, το μάθημα που του έκανε η μαμά του, ήταν τόση η συναισθηματική φόρτιση που δεν ήθελε να πάει να δώσει εξετάσεις, αλλά τελικά πήγε.
Έτσι, ως γνήσιος μαχητής, ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια από αυτή την πολύ δύσκολη κατάσταση, ο Δημήτρης τα πήγε εξαιρετικά συγκεντρώνοντας τελικά 18.685 μόρια.

Share.

Comments are closed.