Λοιμωξιολόγοι: Με αρνητικό rapid test και η επιστροφή από τα νησιά – Χρυσόστομος: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των ιερέων

0

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων που συνεδριάζει σήμερα, εξετάζοντας τα νέα δεδομένα για την πανδημία του κορονοϊού, αναμένεται να εισηγηθεί η επιστροφή των ανεμβολίαστων ταξιδιωτών από τα νησιά να γίνεται με την υποχρεωτική επίδειξη αρνητικού rapid test.
Μετά την αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες, ή επιτροπή των λοιμωξιολόγων και η κυβέρνηση προσπαθούν να στήσουν αναχώματα που θα αποτρέψει ένα καταστροφικό τέταρτο κύμα της υγειονομικής κρίσης, μεσούσης μάλιστα της τουριστικής σεζόν.
Δεδομένων κορονοπάρτι όπως αυτό στην Ίο που μετατράπηκε σε εστία διασποράς, στο τραπέζι της επιτροπής έχουν πέσει μια σειρά μέτρων με τα οποία εκτιμούν ότι μπορούν να ανακόψουν την έξαρση του ιού. Σε αυτό το πλαίσιο άλλωστε, τέθηκαν και τα μέτρα για τα ταξίδια στα νησιά.
Υπενθυμίζουμε ότι από τη Δευτέρα οι ανεμβολίαστοι εκδρομείς μπορούν τα ταξιδεύουν με την επίδειξη:

  • είτε αρνητικού αποτελέσματος PCR 72 ωρών,
  • είτε με αρνητικό αποτέλεσμα rapid test 48 ωρών,
  • είτε με πιστοποιητικό νόσησης,
  • είτε με Green Pass που θα βεβαιώνει ένα από τα παραπάνω.

Μόνο εμβολιασμένοι στα γήπεδα
Τις τελικές αποφάσεις θα κληθεί να λάβει σήμερα η επιτροπή των λοιμωξιολόγων και για το θέμα της επιστροφής των φιλάθλων στα γήπεδα. Η εισήγηση, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι στην κατεύθυνση των όσων είχαν ανακοινώσει οι Γεραπετρίτης και Αδωνις Γεωργιάδης στα τέλη Ιουνίου και θα προβλέπει:

  • Να επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε εμβολιασμένους στους αγώνες ποδοσφαίρου, με τη χωρητικότητα να ανέρχεται σε 75%, συν 5% παιδιά που είναι ανεμβολίαστα αλλά η είσοδος να γίνεται μόνο με self test. Ολοι- ενήλικες και ανήλικοι- θα παρακολουθούν τους αγώνες με μάσκες.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα είχαν γίνει σχετικές ανακοινώσεις, σύμφωνα με τις οποίες τα γήπεδα θα άνοιγαν με την πληρότητα στο 85%, υποχρεωτική την χρήση μάσκας ενώ οι ανήλικοι θα προσέρχονται με δήλωση self-test από τους γονείς.

Τι θα γίνει τελικά με τους χώρους εστίασης;
Ανατροπή προοιωνίζεται για τον διαχωρισμό της χώρων εστίασης και των κέντρων διασκέδασης σε αμιγώς για εμβολιασμένους και σε μεικτούς χώρους, καθώς οι εξελίξεις της πανδημίας και η επικράτηση προσεχώς της μετάλλαξης Δέλτα, οδηγούν σε επανεξέταση του μέτρου. Έτσι, όπως φάνηκε από τις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη αλλά και από τις δηλώσεις των ειδικών, φαίνεται εξαιρετικά πιθανό να ανακοινωθεί την προσεχή εβδομάδα ότι τα μόνα εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης που θα επιτραπεί να λειτουργήσουν σε κλειστούς χώρους, θα είναι αποκλειστικά για εμβολιασμένους.

Έρχονται υποχρεωτικοί εμβολιασμοί
Την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν ανακοινώσεις για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σε ορισμένες επαγγελματικές ομάδες, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες μας, η κυβέρνηση προωθεί τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατ’ αρχήν των υγειονομικών και στην συνέχεια των εργαζομένων στους οίκους ευγηρίας μέσα στο καλοκαίρι.
Η δεύτερη φάση των υποχρεωτικών εμβολιασμών θα αφορά τους εκπαιδευτικούς με το άνοιγμα των σχολείων και στην συνέχεια τα Σώματα Ασφαλείας.  

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: Αμαρτάνουν όσοι δεν εμβολιάζονται – Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όλους τους ιερείς
Ξεκάθαρη θέση υπέρ των εμβολιασμών πήρε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος και πήγε και ένα βήμα παραπέρα ζητώντας τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των ιερέων. Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο εμβολιασμός πρέπει να καταστεί υποχρεωτικός για όλο τον πληθυσμό αλλά και τους ιερείς.

«Το ατομικό δικαίωμα καταξιώνεται όταν εγώ σέβομαι τον άλλον άνθρωπο και όταν δεν γίνομαι αφορμή να πεθάνει ο άλλος ο άνθρωπος. Να εμβολιαστούμε για να σπάσουμε την αλυσίδα του θανάτου. Μπροστά στο δίλημμα ζωή ή θάνατος δεν υπάρχει εάν το Σύνταγμα ή δεν το εφαρμόζουμε», τόνισε ο  κ. Χρυσόστομος και συμφώνησε -εμμέσως πλην σαφώς- και με τη θέση της ρωσικής εκκλησίας, η οποία χαρακτηρίζει «αμαρτωλούς», όσους αρνούνται να εμβολιαστούν. «Από την στιγμή που ο άνθρωπος γίνεται αιτία να προκαλείται θάνατος στη ζωή του ίδιου και των συνανθρώπων του, αυτό είναι αμαρτία. Κάθε ένας από εμάς, πρέπει να καθορίσει τη σχέση του με τον συνάνθρωπό του», σημείωσε, λέγοντας πως οι αρνητές είναι αμαρτωλοί κατά την ηθική έννοια.
Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας είπε ακόμα ότι «μέχρι σήμερα η στάση της επίσημης εκκλησίας απέναντι στον εμβολιασμό και την αναγκαιότητά του είναι δεδομένη. Σχεδόν η πλειονότητα των Μητροπολιτών στηρίζει αυτή την προσπάθεια».

Share.

Comments are closed.