Ι. Π. Μεσολογγίου: Πυροπροστασία και ασφάλεια σε 28 σχολικές μονάδες του Δήμου

0

Στην υπογραφή της σύμβασης εκπόνησης μελετών για την πυροπροστασία 28 σχολικών μονάδων του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου προχώρησε ο Δήμαρχος Κώστας Λύρος, υπογράφοντας το σχετικό συμφωνητικό με τον ανάδοχο του έργου, το οποίο έχει συνολικό προϋπολογισμό 71.300 ευρώ.
Οι «Μελέτες πυροπροστασίας σχολικών μονάδων Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου» περιλαμβάνουν τον έλεγχο και την επικαιροποίηση (όπου κρίνεται απαραίτητο) των αρχιτεκτονικών σχεδίων που αποτυπώνουν την υφιστάμενη κατάσταση κάθε σχολικής μονάδας ξεχωριστά.
Στην αποτύπωση δε, θα συμπεριλαμβάνεται κάθε στοιχείο που μπορεί να διευκολύνει είτε την ομαλή και άμεση εκκένωση του χώρου σε περίπτωση πυρκαγιάς, είτε θα παρέχει στις αρμόδιες υπηρεσίες κάθε διαθέσιμη πληροφορία για την λειτουργικότητα και ποιότητα υλικών του σχολικού κτηρίου.
Οι μελέτες πυροπροστασίας, τα σχέδια και οι τεχνικές περιγραφές, μετά την ολοκλήρωσή τους θα υποβληθούν για έγκριση στην Πυροσβεστική Αρχή, για ενσωμάτωση πιθανών παρατηρήσεων/διορθώσεων. Παράλληλα θα περιλαμβάνεται σε αυτές πλήρης κατάλογος των μέσων και μέτρων πυροπροστασίας.
Σε δήλωσή του μετά την υπογραφή της σύμβασης, ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος σημείωσε πως «Είναι απαραίτητη κι επιβεβλημένη η προστασία των παιδιών και των εκπαιδευτικών. Με τις μελέτες πυροπροστασίας που υπογράφηκαν και ξεκινούν να υλοποιούνται, θωρακίζουμε συνολικά 28 σχολικά συγκροτήματα του Δήμου μας».

Share.

Comments are closed.