Η Χαρά Κεφαλίδου για τη διαδικασία κλήρωσης για την εισαγωγή στα Πειραματικά Σχολεία

0

Για «διαδικασία κλήρωσης αμφιβόλου διαφάνειας» κάνει λόγο το Κίνημα Αλλαγής και η τομεάρχης Παιδείας, Χαρά Κεφαλίδου, με αφορμή τον τρόπο διαδικασίας της κλήρωσης για την εισαγωγή σε Πειραματικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2021-2022.
«Η γυναίκα του Καίσαρος δεν αρκεί να είναι “κυρία”, πρέπει και να φαίνεται “κυρία”» αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Κεφαλίδου σε δήλωση της.
Και συνεχίζει, λέγοντας ότι «Το ίδιο ισχύει και για την Κυβέρνηση και την Υπουργό Παιδείας.Η διαδικασία κλήρωσης αμφιβόλου διαφάνειας των υποψηφίων για τις πρώτες τάξεις των Πειραματικών Σχολείων της χώρας, δεν τιμά το Υπουργείο Παιδείας και κυρίως υποτιμά τη νοημοσύνη των οικογενειών των παιδιών που συμμετείχαν στην κλήρωση».

Αναλυτικά η δήλωση της κ. Κεφαλίδου
«Η γυναίκα του Καίσαρος δεν αρκεί να είναι “κυρία”, πρέπει και να φαίνεται “κυρία”…
Το ίδιο ισχύει και για την Κυβέρνηση και την Υπουργό Παιδείας.
Η διαδικασία κλήρωσης αμφιβόλου διαφάνειας των υποψηφίων για τις πρώτες τάξεις των Πειραματικών Σχολείων της χώρας, δεν τιμά το Υπουργείο Παιδείας και κυρίως υποτιμά τη νοημοσύνη των οικογενειών των παιδιών που συμμετείχαν στην κλήρωση.
Η επιλογή της προφορικής ανακοίνωσης, από μέλη της επιτροπής, των αριθμών που κληρώθηκαν κάπου από μια κληρωτίδα που κανείς δεν είδε, ήταν η χειρότερη επιλογή που μπορούσε να γίνει. Δίνει χώρο στην αμφιβολία τήρησης της βασικής αρχής της Διαφάνειας.
Η ασυνέπεια λόγων και πράξεων της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, αποδεικνύεται άλλη μια φορά. Καλές οι προθέσεις και οι ανακοινώσεις για στήριξη των Προτύπων & Πειραματικών σχολείων, αλλά δε φτάνει
».

Share.

Comments are closed.