Γιάννης Μαγκριώτης*: Το Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, η πανδημία και, ο τουρισμός.

0

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, που διεξάγεται αυτή την περίοδο, είναι εξ αναβολής από το 2020, λόγω πανδημίας.
Έχει καλό θέαμα, πολλές εκπλήξεις, δημιουργεί όμως και αμφιβολίες για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
Αιχμή, ο προχθεσινός αγώνας Αγγλίας-Γερμανίας, όπου η κυβέρνηση της Βρετανίας επέτρεψε να γεμίσει σχεδόν το στάδιο Γουέμπλει, χωρίς μέτρα, την στιγμή που η μετάλλαξη Δ του ιού είναι σε έξαρση στην χώρα.
Μάλιστα, την προηγούμενη ημέρα του αγώνα ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, επεσήμανε το πρόβλημα και πρότεινε στην ΟΥΕΦΑ να λάβει υπόψιν της τα δεδομένα και να μην πραγματοποιηθούν οι ημιτελικοί και ο τελικός στο Γουέμπλει.
Στον αγώνα που ακολούθησε, η ομάδα της Αγγλίας κέρδισε 2-0 και, απέκλεισε την ομάδα της Γερμανίας, οι εικόνες όμως στις κερκίδες του γηπέδου εντείνουν τους φόβους για τους επόμενους αγώνες στο ίδιο γήπεδο.
Την επόμενη ημέρα η κυβέρνηση της Γερμανίας, αποφάσισε να επιβάλλει καραντίνα 14 ημερών σε όσους θα ταξιδεύουν από την Βρετανία.
Δεν ξέρω, αν η αποστολή της Γερμανικής ομάδας, πρόλαβε να επιστρέψει, σίγουρα θα έχουμε διπλωματικές εξελίξεις.
Το χειρότερο όμως είναι ότι, η Βρετανία που είχε στο πορτοκαλί την χώρα μας και απέτρεπε ουσιαστικά τους Βρετανούς τουρίστες να έρθουν στην Ελλάδα, θα διατηρήσει το μέτρο της καραντίνας των 14 ημερών, για τους επιστρέφοντες τουρίστες από την Ελλάδα.
Νομίζω όμως, μετά την έξαρση της πανδημίας στην Βρετανία, η Ελλάδα θα αναγκαστεί να επιβάλλει και αυτή τα ίδια μέτρα, σε όσους θα έρχονται από την Βρετανία.
Αυτό έκανε προχθές, σε όσους έχουν εμβολιαστεί με Ρωσικά και Κινέζικα εμβόλια, παρ’ ότι δυο ημέρες πριν ο Πρωθυπουργός, έλεγε το αντίθετο, απαντώντας στην κριτική που του άσκησαν στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, ο Μακρόν και η Μέρκελ.
Δυστυχώς φαίνεται ότι τα πράγματα στραβώνουν για τον τουρισμό και την απασχόληση φέτος, πριν ξεκινήσει η σεζόν.
Σκέφτομαι, τι μπορεί να συμβεί το Φθινόπωρο, όταν πέσουν οι θερμοκρασίες, αν οι αρμόδιοι δείξουν την περσινή ανεπάρκεια.

* Ο Γιάννης Μαγκριώτης είναι πρώην υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Κίνησης «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»

Πατήστε και δείτε όλα τα 241 προηγούμενα άρθρα του Γιάννη Μαγκριώτη

Share.

Comments are closed.