Μιχάλης Κατρίνης: Με το εργασιακό η κυβέρνηση προκαλεί κοινωνική πόλωση και υπονομεύει την ανάπτυξης της χώρας.

0

Τις αρνητικές κοινωνικές και αναπτυξιακές  επιπτώσεις του νομοσχεδίου για την εργασία, ανέδειξε στην ομιλία του στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης.
«Η Κυβέρνηση ξέρει πολύ καλά ότι οι επιπτώσεις αυτού του νομοσχεδίου θα είναι μεν εξαιρετικά δυσμενείς για τους εργαζόμενους, αλλά θα φανούν μακροχρόνια, ενώ αντιθέτως θα είναι εξαιρετικά ευνοϊκές για τους εργοδότες, άμεσα» τόνισε ο κ Κατρίνης.
«Η Κυβέρνηση νομοθετεί σήμερα εκβιαστικά, ευκαιριακά, μονόπλευρά υπερ των εργοδοτών και ως εκ τούτου άδικα. Φτιάχνει ένα σχέδιο φθηνής εργασίας, που αφορά τους λίγους οδηγώντας στο περιθώριο τους πολλούς» συνέχισε.
Αναφερόμενος σε επιμέρους θετικές διατάξεις του νομοσχεδίου, που στηρίζονται κυρίως στην ενσωμάτωση ευρωπαϊκών οδηγιών για τους εργαζόμενους, ο κ Κατρίνης είπε ότι «πίσω από αυτές κρύβονται οι πραγματικές επιδιώξεις της κυβέρνησης, που δεν είναι άλλες από την κατάργηση του οκταώρου, των συλλογικών συμβάσεων, τη διευκόλυνση των απολύσεων και την απονομιμοποίηση του συνδικαλισμού. Για τον λόγο αυτό η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης στηρίζεται στον κυνισμό και την εξαπάτηση των εργαζομένων».
Ο κ Κατρίνης προειδοποίησε ότι το νομοσχέδιο οξύνει αντί να αμβλύνει τις σημερινές ανισότητες μιας κοινωνίας που προσπαθεί να πάρει ανάσα, μετά από σχεδόν 12 χρόνια κρίσης και ύφεσης και ως εκ τούτου δημιουργεί-με ευθύνη της κυβέρνησης -συνθήκες συνεχούς σύγκρουσης και πόλωσης και για την ψήφιση του νομοσχεδίου, και για την εφαρμογή του, αλλά και όταν μια μελλοντική  προοδευτική κυβέρνηση αλλάξει αυτό το απαράδεκτο νομοσχέδιο.
Συνεχίζοντας υπενθύμισε τις δημοκρατικές και προοδευτικές μεταρρυθμίσεις του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου και τον νόμο 1264/82, που ξηλώνονται κατ’ ουσία με το νόμο Χατζηδάκη και τόνισε χαρακτηριστικά ότι «η Κυβέρνηση μετατρέπει δικαιώματα που κατακτήθηκαν με δημοκρατικούς αγώνες σε σημερινά ζητούμενα για τον Ελληνικό λαό. Διαμορφώνετε την ανάγκη για μια πολιτική έκφραση που δε θα είναι απλά προοδευτική, δε θα φέρει απλά την ελπίδα στον κόσμο της εργασίας και τους νέους, αλλά θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο» κατέληξε.

Share.

Comments are closed.