Κορονοϊός: Σταματά το εμβόλιο της AstraZeneca για τους κάτω των 60 ετών

0

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ανακοίνωσε και επίσημα τη σύστασή της να μην εμβολιάζονται εφεξής με το εμβόλιο της AstraZeneca άτομα κάτω των 60 ετών (σημειώνεται πως αυτή τη στιγμή χορηγείται στη χώρα μας από την ηλικία των 30 ετών και πάνω).
Ειδικότερα η κα Θεοδωρίδου τόνισε ότι πλέον συστήνεται η χορήγηση του AstraZeneca στα άτομα άνω των 60 ετών, ενώ σημείωσε ότι συστήνεται για όσους έχουν ήδη πραγματοποιήσει εμβολιασμό με πρώτη δόση το AstraZeneca να κάνουν και τη δεύτερη δόση με το ίδιο εμβόλιο, καθώς είναι εξαιρετικά σπάνια η παρενέργεια θρόμβωσης. Μάλιστα ανέφερε πως είναι μόλις 1,3 περιστατικά ανά 1 εκατομμύριο δόσεις εμβολών.
Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε, θα σταλεί ένα SMS σε όσους είχαν κάνει την πρώτη δόση εμβολίου AstraZeneca θα λάβουν ενημερωτικό SMS και θα επιλέξουν αν θέλουν να αλλάξουν εμβόλιο, εφόσον φυσικά υπάρχει λόγος.
Η επιτροπή εισηγείται να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες που έχουν κλείσει ραντεβού για την πρώτη δόση του AstraZeneca να επιλέξουν ένα από τα άλλα τρία διαθέσιμα εμβόλια. Επίσης όσοι έχουν κάνει ήδη την πρώτη δόση να συνεχίσουν με το ίδιο εμβόλιο.

Δείτε το βίντεο με την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για την COVID-19, από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους

Share.

Comments are closed.