Συναγερμός στις φυλακές της Πάτρας: 15 κρούσματα κορονοϊού – Ανάμεσά  τους και ο Νίκος Παλαιοκώστας

0

Συναγερμός έχει σημάνει στις φυλακές Αγίου Στεφάνου της Πάτρας, μετά τον εντοπισμό 15 κρουσμάτων κορονοϊού. Πρόκειται για 14 κρατούμενους και έναν σωφρονιστικό υπάλληλο, οι οποίοι αν και θετικοί στον κορονοϊό, δεν έχουν ακόμα εμφανίσει συμπτώματα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της τοπική ιστοσελίδα, tempo24, ο σωφρονιστικός βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ οι κρατούμενοι έχουν απομονωθεί από τους υπόλοιπους, όπως μεταδίδει.

Θετικός και ο Νίκος Παλαιοκώστας
Ανάμεσα στους 14 κρατούμενους που εντοπίστηκαν θετικοί είναι και ο Νίκος Παλαιοκώστας. O 61 ετών βαρυποινίτης αντιμετωπίζει ήδη πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Μάλιστα, δεδομένων των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει έχει τεθεί σε καραντίνα στο κελί του.

Ξυπνούν εφιαλτικές μνήμες Φεβρουαρίου
Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Φεβρουαρίου οι Φυλακές Αγίου Στεφάνου είχαν χτυπηθεί και πάλι από τον κορονοϊό. Μέσα σε λίγες ημέρες τα αρχικά λίγα κρούσματα είχαν πολλαπλασιαστεί, φτάνοντας και ξεπερνώντας τους 100 κρατούμενους που είχαν νοσήσει.
Δεδομένης της προηγούμενης αρνητικής εμπειρίας, η τωρινή κατάσταση δημιουργεί νέα κύματα ανησυχίας, τόσο στη διοίκηση της φυλακής και τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, όσο και στους ίδιους τους κρατούμενους, αφού φοβόνται ότι μπορεί να επαναληφθεί ο εφιάλτης του Μαρτίου, ενώ την ίδια ώρα ακόμη άγνωστο παραμένει πως ο κορονοϊός κατάφερε να “τρυπώσει” στις φυλακές.
Πάντως, από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστός ο αριθμός των κρουσμάτων, συναγερμός έχει σημάνει και στον ΕΟΔΥ για την ιχνηλάτηση των επαφών τους μέσα στις φυλακές.

Share.

Comments are closed.