Βασίλης Γιαννακόπουλος:  Δίνουμε χώρο στο ποδήλατο

0

Με τους φίλους ποδηλάτου Αγίας Παρασκευής τίμησε ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών, Βασίλης Γιαννακόπουλος, την Κυριακή, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
Με μάσκες, κράνη, ρεζέρβες και πόσιμο νερό και ορθοπεταλιές οι ποδηλάτες ξεκίνησαν από το Κοντόπευκο και η ποδηλατάδα «έτρεξε» σε όμορφες γωνιές και γειτονιές της Αγίας Παρασκευής, του Χαλανδρίου και των Βριλησσίων.

Με αφορμή την προαναφερόμενη δράση ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών, Βασίλης Γιαννακόπουλος, έκανε την παρακάτω δήλωσε:
«Είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω στους φίλους του ποδηλάτου την αδιαπραγμάτευτη βούληση της Περιφερειακής Αρχής να δώσουμε περισσότερο χώρο στο ποδήλατο και να δημιουργήσουμε ασφαλείς διαδρομές για μετακινήσεις και αναψυχή.  
Σε 32 εκατομμύρια ευρώ  ανέρχονται οι δεσμευμένοι πόροι στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας για έργα και μελέτες που αφορούν ποδηλατόδρομους στην Αττική.
Με τον Περιφερειάρχη, Γ. Πατούλη, εργαζόμαστε ώστε να αρθούν τα νομοθετικά εμπόδια και να υλοποιηθεί ο μητροπολιτικός ποδηλατόδρομος από το Θησείο έως την Κηφισιά
Επί τάπητος οι νέοι ποδηλατικοί άξονεςΣτάδιο Ειρήνης και Φιλίας – Βούλα Βάρη, Κατεχάκη – Πάρκο Γουδί- Ζωγράφου – ΑθήναΑκρόπολη – Αρχαιολογικό Μουσείο,  Ακαδημία Πλάτωνος – Λύκειο Αριστοτέλους και Άγιοι Ανάργυροι – Λαύριο.
Ένα ολοκληρωμένο, δηλαδή,
μητροπολιτικό δίκτυο ποδηλατικών αξόνων που συνδέει σχεδόν όλες τις πόλεις και αλλάζει το οικολογικό αποτύπωμα των μεταφορών στο ήδη βεβαρυμμένο περιβαλλοντικό τοπίο της Αττικής.
Αυτό είναι το κοινό μας όραμα. Και όλοι μαζί θα το πετύχουμε

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner