Ι.Π. Μεσολογγίου: Συνάντηση της Δημοτικής Αρχής με τον Σύλλογο Πανηγυριστών του Άη – Συμιού

0

Τρέχοντα ζητήματα, αλλά και τρόποι συνολικής αναβάθμισης του Πανηγυριού του Άη – Συμιού συζητήθηκαν πριν λίγες μέρες ανάμεσα στην Δημοτική Αρχή και τον ομώνυμο Σύλλογο Πανηγυριστών σε συνάντησή τους, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο
Η συνάντηση υπήρξε ιδιαίτερα αποδοτική καθώς για πολλή ώρα τέθηκαν επί τάπητος πρωτοβουλίες που αφορούν την προσπάθεια διεξαγωγής φέτος του Πανηγυριού, εφόσον το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες και φυσικά υπάρξει η σύμφωνη γνώμη της Πολιτείας, αλλά και την γενικότερη στρατηγική που θα οδηγήσει στην διάχυση αυτού του μεγάλου γεγονότος.
Από πλευράς Δημοτικής Αρχής ήταν παρόντες ο Δήμαρχος Κώστας Λύρος και οι αντιδήμαρχοι Περσεφόνη Μελαχρή και Νίκος Καραπάνος και ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Γιώργος Σωτηρακόπουλος ενώ ο πρόεδρος του Συλλόγου Πανηγυριστών του Άη – Συμιού, Μάκης Βίλλιος και άλλα μέλη του Συλλόγου κατέθεσαν εποικοδομητικές προτάσεις για τις οποίες η δημοτική αρχή δεσμεύτηκε να προχωρήσει.
Καταρχήν ο Κώστας Λύρος τόνισε ότι πρέπει να ενισχυθεί η προσπάθεια εξωστρέφειας του Πανηγυριού και από την επόμενη χρονιά θα καλούνται πλέον δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερς και μέσω των παρεών αρματωμένων θα «μυούνται» στο Πανηγύρι.
Συζητήθηκε επίσης το θέμα της βελτίωσης των υποδομών στο ιστορικό μοναστήρι με τον Δήμαρχο να ακούει προσεκτικά τις παρατηρήσεις και να δηλώνει ότι προωθούνται λύσεις. Κυρίαρχο, κατά τον Κώστα Λύρο, είναι να εκπονηθεί μια συνολική μελέτη ανάπλασης του χώρου, πράγμα για το οποίο δεσμεύτηκε να ξεκινήσει σύντομα με δαπάνες του Δήμου.
«Για το Μεσολόγγι και για εμένα προσωπικά η στήριξη και αναβάθμιση του Πανηγυριού σημαίνει πολλά. Τα ήθη και τα έθιμά μας όχι μόνο πρέπει να διατηρούνται, αλλά αυτή η πολιτιστική κληρονομιά μπορεί να αποτελέσει μοχλό προσέλκυσης επισκεπτών», τόνισε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου.

Share.

Comments are closed.