Κώστας Καραμανλής: Τέλη του 2023 να παραδοθεί η εθνική οδός Πατρών-Πύργου

0

«Είμαστε το τελικό στάδιο επιτέλους, τέλη του 2023 να παραδοθεί το τελευταίο οδικό έργο, η εθνική οδός Πατρών-Πύργου», ανήγγειλε ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής στο Regional Growth Conference που πραγματοποιείται από χθες στην Achaia Clauss στην Πάτρα.
Ο κ. Καραμανλής σχολίασε καταρχάς ότι στην πολιτική, όπως και στη ζωή, υπάρχουν δύο δρόμοι: Ο εύκολος δρόμος των εξαγγελιών, των υποσχέσεων χωρίς αντίκρισμα, του λαϊκισμού, του ανορθολογισμού. Και ο δύσκολος δρόμος της συνέπειας. Και τόνισε ότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη εξαγγέλλει έργα μόνο εφόσον έχει εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση.

Το αργότερο το πρώτο τρίμηνο του 2024 θα έχει ολοκληρωθεί το Πάτρα-Πύργος
Το έργο του αυτοκινητοδρόμου Πατρών – Πύργου σύντομα θα είναι πραγματικότητα όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, από το RGC 2021.
«Είμαστε στο τελικό στάδιο για την τελική έγκριση. Το έργο θα είναι στο έτοιμο τέλος του 2023 ή το πρώτο τρίμηνο 2024. Επιπλέον, μέσα στο καλοκαίρι μπαίνει η εργολαβία 30 εκατ. ευρώ με παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε να κατασκευαστεί ο δρόμος. Το είχαμε εξαγγείλει πέρυσι και σε μερικούς μήνες, στα επικίνδυνα σημεία που θρηνούμε θύματα θα γίνουν άμεσα οι παρεμβάσεις. Το έργο αυτό σηματοδοτεί ένα από τα τελευταία οδικά έργα που πρέπει να κάνουμε στη χώρα μας» δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών.
Ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι το Πάτρα – Πύργος, όπως και ο ΒΟΑΚ, είναι από τα τελευταία οδικά έργα που πρέπει να γίνουν στη χώρα.

Το τρένο θα φτάσει στο λιμάνι μέσα στην επόμενη εξαετία
Επιπλέον, ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε και στο θέμα του τρένου. «Στην επόμενη 6ετία θα είναι έτοιμος ο σιδηρόδρομος που θα συνδέει την Πάτρα με την Αθήνα» τόνισε ο κ. Καραμανλής και συνέχισε: «Το τρένο θα φτάσει και θα συνδεθεί με το λιμάνι, με υπογειοποίηση του σιδηροδρόμου της Πάτρας σε μήκος 5,1 χιλιομέτρων».
 «Όταν εξαγγέλλουμε ένα έργο πρέπει να είμαστε απόλυτα σίγουροι για τη χρηματοδότηση, για τη χάραξη -από πού θα περάσει ο σιδηρόδρομος, από πού θα περάσει ο δρόμος- και για το χρονοδιάγραμμα», σχολίασε ο κ. Καραμανλής.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ για λόγους αντιπολιτευτικής τακτικής μπορεί να λέει ό,τι θέλει, αλλά θα σας δώσω μόνο ένα νούμερο: Τα πεντέμισι χρόνια που ήταν στην Κυβέρνηση είχε απορροφήσει, όσα λεφτά απορροφήσαμε εμείς σε ενάμιση χρόνο», σχολίασε επίσης ο κ. Καραμανλής.

Share.

Comments are closed.