Μιχάλης Κατρίνης: Κενό γράμμα αποδεικνύεται το φιλοεπενδυτικό αφήγημα της κυβέρνησης

0

Ευθεία κριτική στην κυβέρνηση για τις επιδόσεις της στον τομέα των επενδύσεων άσκησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής κ. Μιχάλης Κατρίνης, κατά τη συζήτηση της κύρωσης της σύμβασης για την επένδυση στο Ελληνικό, την οποία το Κίνημα Αλλαγής ψήφισε.
Ο υπεύθυνος Ανάπτυξης & Επενδύσεων του Κινήματος Αλλαγής κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ανακοινώνει με διθυράμβους τις νέες προσκλήσεις ύψους 800 εκατ. ευρώ για τον αναπτυξιακό νόμο χωρίς, όμως, να διαθέτει την απαιτούμενη χρηματοδότηση. Στηλίτευσε την καθυστέρηση στην υλοποίηση των επενδύσεων που έχουν υπαχθεί στον αναπτυξιακό νόμο από το 2016 και οι οποίες δεν προχωρούν παρά τις συνεχείς παρατάσεις.
 Ανέφερε ότι από το σύνολο των επενδύσεων 2 δις που έχουν υπαχθεί στον αναπτυξιακό, το ποσοστό αυτών που υλοποιούνται στην πράξη είναι μονοψήφιο, ενώ το υπουργείο έχει εγγράψει μόλις 80 εκατ. ευρώ στο Π.Δ.Ε. για να χρηματοδοτήσει αυτές τις επενδύσεις ως το τέλος του 2021!
«Οι διαδικασίες κινούνται πολύ αργά, ιδιαίτερα στις περιφέρειες που είναι υποστελεχωμένες, με αποτέλεσμα να έχουν βαλτώσει επενδυτικά σχέδια για περισσότερα από 2 χρόνια. Ταυτόχρονα, πολλοί επενδυτές που έχουν υπαχθεί στον αναπτυξιακό νόμο αδυνατούν να χρηματοδοτηθούν από τις τράπεζες, λόγω των πολύ αυστηρών προϋποθέσεων που τίθενται για τη δανειοδότησή τους, χωρίς η κυβέρνηση να κάνει κάτι. Αν αυτά είναι τα αποτελέσματα μιας κυβέρνησης, η οποία λέει ότι είναι υπέρ των επενδύσεων και σκοπεύει να φέρει ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα ώστε  να ενισχύσει την επιχειρηματικότητα και την οικονομία, νομίζω ότι η κυβέρνηση κινείται σε εντελώς λάθος κατεύθυνση», σημείωσε  ο κ. Κατρίνης
Τέλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής κατηγόρησε το Υπουργείο Ανάπτυξης ότι αντί να ασχολείται με την επιτάχυνση των διαδικασιών και τη διευκόλυνση των επενδύσεων, φέρνει φωτογραφικές τροπολογίες για τον έλεγχο των διοικήσεων των επιμελητήριων, γεγονός που έχει προκαλέσει σφοδρή αντίδραση από τους εκπροσώπους του επιμελητηριακού κλάδου.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner