Το 95% των νοσηλευόμενων σε ΜΕΘ δεν έχει κάνει το εμβόλιο – Στα νοσοκομεία πια 40άρηδες και 50αρηδες

0

Από τους νοσηλευομένους στις ΜΕΘ Covid σήμερα, μόλις το 5% έχει εμβολιαστεί πλήρως και το 8% έχει κάνει μόνο την πρώτη δόση, οι υπόλοιποι είναι ανεμβολίαστοι, γεγονός που δείχνει το “αποτύπωμα” της εμβολιαστικής διαδικασίας στην αποσυμπίεση των νοσοκομείων και στην αποκλιμάκωση του όγκου των διασωληνωμένων ασθενών, αλλά παράλληλα και τις επιπτώσεις από την άρνηση ή την καθυστέρηση του εμβολιασμού..

Κλικ για να μεγαλώσει το διάγραμμα

Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ξεκάθαρα ότι όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί, τόσο μειώνεται ο αριθμός των ηλικιωμένων ασθενών με κορονοϊό που χρειάζεται να νοσηλευτούν, όπως φαίνεται και από το διπλανό διάγραμμα, που αφορά την κάλυψη των κλινών ΜΕΘ Covid από το Πάσχα και μετά.
Το γεγονός αυτό πολλές φορές έχει τονιστεί από τους λοιμωξιολόγους, στις ενημερώσεις του υπουργείου Υγείας οι οποίοι τονίζουν πως και η μέση ηλικία των κρουσμάτων έχει πέσει αισθητά, αλλά και πως πια νοσηλεύονται στα νοσοκομεία πενηντάρηδες και σαραντάρηδες.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Υγείας:

  • Στους 85 και άνω μόλις το 65% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν συνυπολογίσουμε τα ραντεβού, αυτό θα ανέλθει στο 67%, ποσοστό πολύ χαμηλό δεδομένου πως η πλατφόρμα έχει ανοίξει από τον Ιανουάριο
  • Στους 80-84, το 66% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν συνυπολογίσουμε τα ραντεβού της πρώτης δόσης, το ποσοστό θα ανέλθει στο 70%.
  • Στην ηλικιακή ομάδα 75-79, το 76% έχει ήδη εμβολιαστεί και με τα ραντεβού της πρώτης δόσης, το ποσοστό αυτό θα ανέλθει στο 81,75%. Αυτή η ομάδα έχει από τις καλύτερες επιδόσεις.
  • Στην ηλικιακή ομάδα 70-74, το 66% έχει ήδη εμβολιαστεί και με τα ραντεβού της πρώτης δόσης το ποσοστό θα ανέλθει στο 76%.
  • Στους 65-69, το 57,5% έχει ήδη εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση και με τα ραντεβού, το ποσοστό θα ανέλθει στο 76%.
  • Στην ηλικιακή ομάδα 60-64, το 59% έχει ήδη εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση και με τα ραντεβού, θα φτάσουν στο ποσοστό 70,5%.
  • Στην ηλικιακή ομάδα 55-59, το 40,5% έχει ήδη εμβολιαστεί και με τα ραντεβού της πρώτης δόσης, το ποσοστό αυτό θα ανέλθει στο 66%.
  • Στην ηλικιακή ομάδα 50-54, το 41,2% έχει ήδη εμβολιαστεί και με τα ραντεβού της πρώτης δόσης το ποσοστό θα ανέλθει στο 61%.
  • Στην ηλικιακή ομάδα 45-49, το 26% έχει ήδη εμβολιαστεί και με τα ραντεβού της πρώτης δόσης το ποσοστό αυτό θα ανέλθει στο 56%.
  • Στους 40-44 το 21% έχει ήδη εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση και το ποσοστό με τα ραντεβού ξεπερνάει τα 45%.
Share.

Comments are closed.