Γιώργος Πεταλωτής: Oι μεγάλες ασυνέπειες του πολιτικού συστήματος

0

Με αφορμή την ψήφιση του νόμου για την παραγωγή και εξαγωγή φαρμακευτικής κάνναβης, ο πρώην υπουργός, Γιώργος Πεταλωτής, έκανε μια ανάρτηση, επιθυμώντας να ασκήσει σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, παραθέτοντας τη θέση που είχε πριν μερικά χρόνια, όταν ήταν αξιωματική αντιπολίτευση και καταψήφισε τότε το αντίστοιχο νομοσχέδιο.
«Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει προς ψήφιση σχέδιο νόμου για την παραγωγή και εξαγωγή της φαρμακευτικής κάνναβης. Βελτιώνει νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης, τον οποίο ως αντιπολίτευση όχι απλώς καταψήφισε αλλά θεωρούσε ότι εκείνος ο νόμος ισοδυναμούσε “με ανεξέλεγκτη καλλιέργεια του χασίς και ότι ανταγωνιζόμαστε ως χώρα τη γειτονική Αλβανία”», αναφέρει χαρακτηριστικά κριτικάροντας τη στάση της Νέας Δημοκρατίας.
«Ο πρώην ΠΘ και Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Παπανδρέου σε μια πραγματικά προοδευτική ομιλία (αξίζει να την ψάξει κανείς ανεξάρτητα από κομματική τοποθέτηση) θέτει το πλαίσιο αντιμετώπισης των ναρκωτικών σε παγκόσμιο επίπεδο» γράφει αναφερόμενος στη στάση του Γ. Παπανδρέου.
Ο «ΣΥΡΙΖΑ, ως αντιπολίτευση πλέον ,δηλώνει μεν θετικός στο σχέδιο νόμου, ζητάει ονομαστική ψηφοφορία αλλά αποχωρεί» αναφέρει πιο κάτω και κλείνοντας αναφέρει: «ΚΙΝΑΛ δήλωσε ότι θα ψήφιζε θετικά επί της Αρχής του νομοσχεδίου, απείχε όμως της ονομαστικής ψηφοφορίας θεωρώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ “ευτελίζει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες”»

Ολόκληρη η ανάρτηση του πρώην υπουργού:
«ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
Ζητάμε από τον πολίτη να εμπιστευθεί το πολιτικό σύστημα, να σταματήσει να επηρεάζεται από συνωμοσιολογίες, λαϊκισμούς, επηρεασμένα ΜΜΕ και να εμπιστευθεί τους θεσμούς του Κοινοβουλευτισμού. Και πολύ σωστά. Όμως: η Κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει προς ψήφιση σχέδιο νόμου για την παραγωγή και εξαγωγή της φαρμακευτικής κάνναβης. Βελτιώνει νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης, τον οποίο ως αντιπολίτευση όχι απλώς καταψήφισε αλλά θεωρούσε ότι εκείνος ο νόμος ισοδυναμούσε «με ανεξέλεγκτη καλλιέργεια του χασίς και ότι ανταγωνιζόμαστε ως χώρα τη γειτονική Αλβανία». Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως αντιπολίτευση πλέον ,δηλώνει μεν θετικός στο σχέδιο νόμου, ζητάει ονομαστική ψηφοφορία αλλά αποχωρεί γιατί «δεν βάζει πλάτη στο πρόβλημα εσωκομματικής συνοχής του κ. Μητσοτάκη».
Στη συζήτηση στη Βουλή, ο πρώην ΠΘ και Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Παπανδρέου σε μια πραγματικά προοδευτική ομιλία (αξίζει να την ψάξει κανείς ανεξάρτητα από κομματική τοποθέτηση) θέτει το πλαίσιο αντιμετώπισης των ναρκωτικών σε παγκόσμιο επίπεδο αφού αποτελεί μέλος της Παγκόσμιας Επιτροπής για τα ναρκωτικά του ΟΗΕ, υπεραμύνεται της εδώ και πολλά χρόνια θέσης του για τη συμβολή της φαρμακευτικής κάνναβης στους τομείς της υγείας και της οικονομίας και δηλώνει «το προηγούμενο νομοσχέδιο επί ΣΥΡΙΖΑ, όπως και αυτό που φέρνει η κυβέρνηση, έρχεται να τερματίσει αυτόν τον παραλογισμό. Χαιρετίζω κ. Υπουργέ την τόλμη που επιδεικνύεται διακομματικά». Το ΚΙΝΑΛ δήλωσε ότι θα ψήφιζε θετικά επί της Αρχής του νομοσχεδίου, απείχε όμως της ονομαστικής ψηφοφορίας θεωρώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «ευτελίζει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες».
Και έμεινε εν τέλει η ΝΔ να ψηφίσει μόνη της μια κομβική ρύθμιση που μέχρι χθες δαιμονοποιούσε, οι Βουλευτές της εκόντες άκοντες να αναιρούν τον εαυτό τους και όσοι πιστεύουν ή «πιστεύουν» στη ρύθμιση αυτή, να απέχουν από τη ψηφοφορία για λόγους μικροκομματικού τακτικισμού . Και να καταγράφονται ως απόντες από μια σημαντική και σημειολογική ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο .
Μεγάλη ταραχή, με μεγάλες ασυνέπειες και πολλές συνέπειες

Share.

Comments are closed.