Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος: Η πανδημία ανέδειξε παθογένειες που υπάρχουν μέσα στην Εκκλησία

0

Να εμπιστευόμαστε τις Συνοδικές αποφάσεις και τις αποφάσεις της Εκκλησίας ανέφερε σε σημείο του απολυτήριου λόγου της Θείας λειτουργίας στον Ι.Ν.Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Μακύνεια Ναυπακτίας ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγ.Βλασίου κ. Ιερόθεος.
Ο κ. Ιερόθεος αναφορικά με τους εμβολιασμούς και τα όσα παρατηρούνται ακόμα και μέσα στους κόλπους της Εκκλησίας με τις διαφορετικές φωνές, ανέφερε: «Εμπιστεύομαι το Συνοδικό θεσμό παρά τη γνώμη του ενός που μπορεί να είναι σοφός και άγιος. Αναφέρουν μερικοί τον Άγιο Παΐσιο και τα όσα είχε δηλώσει πριν από τριάντα χρόνια για τους εμβολιασμούς, ότι δεν τους δέχεται. Συνεχίζοντας όμως ο Άγιος Παΐσιος αναφέρει ότι αυτή είναι η γνώμη μου. Αν ωστόσο η Εκκλησία έχει διαφορετική άποψη, να ακούσετε την Εκκλησία συνέχιζε ο Άγιος, χωρίς να το αναφέρουν», δήλωσε ο κ. Ιερόθεος.
«Υπάρχουν πολλά που αναφέρουν οι Άγιοι. Και γιατί έγιναν άγιοι; Επειδή αφ’ ενός ο λαός τους αναγνώρισε, αλλά η Εκκλησία του κατέταξε στο Αγιολόγιο. Οι ατομικές γνώμες πρέπει να υποτάσσονται στη συλλογική. Η πανδημία ανέδειξε ορισμένες παθογένειες που υπάρχουν μέσα στον Εκκλησιαστικό χώρο. Που συγκεντρώνονται γύρω από έναν Γέροντα, έναν πνευματικό ή έναν Μητροπολίτη. Κανένας απ’αυτούς, αλλά η Εκκλησία ως σύνολο. Και όσοι υπακούουν στην Εκκλησία ποτέ δε βγαίνουν χαμένοι. Πάντα,βγαίνουν ωφελημένοι» κατέληξε ο κ. Ιερόθεος.
Πηγή: nafpaktianews.gr

Δείτε το σχετικό βίντεο της ιστοσελίδας nafpaktianews

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner