Η Χαμάς αναμένει εκεχειρία με το Ισραήλ «μέσα στις επόμενες δύο μέρες»

0

Ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς δήλωσε απόψε ότι αναμένει πως το Ισραήλ και οι η οι μαχητές της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας να καταλήξουν «μέσα στις επόμενες δύο μέρες» σε συμφωνία για εκεχειρία, για τη διακοπή των εχθροπραξιών, που εισέρχονται στη δέκατη ημέρα.
«Πιστεύω ότι οι εν εξελίξει προσπάθειες για μια κατάπαυση του πυρός θα πετύχουν», ανέφερε ο ανώτερος πολιτικός αξιωματούχος της Χαμάς, Μούσα Μούσα Αμπού Μαρτζούκ (Mousa Abu Marzouq), κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο λιβανέζικο τηλεοπτικό δίκτυο Al-Mayadeen.
Επίσης αξιωματούχοι της Χαμάς με δηλώσεις τους στο CBS News ξεκαθάρισαν ότι για να σταματήσουν να εκτοξεύουν ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ και να υπάρξει ανακωχή με το Ισραήλ και τερματισμός της αιματοχυσίας στη Μέση Ανατολή, θα πρέπει να υλοποιηθούν δυο προϋποθέσεις που θεωρούν κυρίαρχες:

  1. Όι ισραηλινές δυνάμεις και η αστυνομία δεν θα πλησιάσουν στο τζαμί al-Aqsa, καθώς έκαναν νωρίτερα αυτό το μήνα
  2. Οι Παλαιστίνιοι που ζούσαν στη γειτονιά του Σεΐχ Τζαρά στην αμφισβητούμενη ανατολική Ιερουσαλήμ δεν θα εκδιωχθούν από Εβραίους εποίκουςαπό σπίτια στα οποία ζούσαν με τις οικογένειές τους από τη δεκαετία του 1950.

Υπενθυμίζεται ότι οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν για 10η ημέρα με εκατέρωθεν απώλεια, οι περισσότερες από τη μεριά των Παλαιστινίων. Συγκεκριμένα αξιωματούχοι στη Γάζα δήλωσαν ότι 227 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις έντονες ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένων 64 παιδιών. Στο Ισραήλ, 12 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τις συνεχείς εκτοξεύσεις πυραύλων της Χαμάς, συμπεριλαμβανομένων 2 παιδιών.

Share.

Comments are closed.